Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Steaua Bucuresti - Gaz Metan Medias, scor 88-83

Echipa de baschet masculin Steaua Bucureşti a învins, miercuri, pe teren propriu, formaţia Gaz Metan Mediaş, după prelungiri, scor 88-83 (38-35), în derbiul etapei a VI-a a Diviziei A, informează Mediafax.

Derbiul etapei a VI-a a fost echilibrat, cu ambele echipe la conducere şi cu faze pline de spectacol la ambele panouri. Ultimul sfert a fost cel mai disputat, atât Steaua, cât şi oaspeţii având şansa la victorie pe final. În ultimele 9 secunde de joc, la scorul 76-76, Steaua a pierdut atacul, iar ardelenii au ratat la rândul lor, dar în faza precedentă, preşedintele clubului stelist, Tudor Niculescu, a ţâşnit din tribună şi l-a agresat pe arbitrul Gabriel Roceanu, aflat pe teren. Niculescu a fost deranjat de faptul că arbitrii au fluierat paşi la Lucici, Steaua pierzând ultima şansă la victorie, înaintea prelungirilor.

Meciul a continuat cu primele cinci minute de prelungiri, în timpul cărora americanul Howell, de la Gaz Metan Mediaş, a provocat o scurtă încăierare pe teren, angrenând mai mulţi jucători aruncaţi la podea, pentru a recupera o minge. Spiritele s-au calmat rapid, iar cu un minut înaintea finalului, tabela arăta tot egalitatea, 81-81.

Nikolov a marcat de la 3 puncte pentru Steaua, 84-83, când mai erau 20 de secunde şi tot el a mărit avantajul, 86-83, scorul final fiind stabilit de coechipierul său Lucici, 88-83, după trei atacuri ratate de Gaz Metan Mediaş.

Principalii marcatori ai partidei au fost Lucici 22 puncte, Jackson 14 şi Stănescu 11, pentru Steaua, respectiv Mitchell 28 puncte, Nicoară 19 şi Howell 16, pentru formaţia ardeleană. Steliştii au fost conduşi de pe banca tehnică de fostul secund Florin Nini, după ce principalul croat Teo Cizmici a părăsit formaţia militară, cu o zi înaintea disputei cu Gaz Metan Mediaş. În celelalte meciuri programate miercuri, în etapa a VI-a intemediară, s-au înregistrat rezultatele: "U" Mobitelco BT Cluj - CSM Oradea 68-45, CSU Ploieşti - CS Otopeni 88-82 (după prelungiri), CSM Bucureşti - BC Timişoara 88-70, Poli Iaşi - CSU Municipal Cuadripol Braşov 90-68, BCM U Piteşti - BC Mureş 62-51, CSU Atlassib Sibiu - Energia Rovinari 83-59 şi BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc - SCM CSS Craiova 70-82.

După şase runde disputate în Divizia A, liderul clasamentului este CSU Ploieşti, cu 12 puncte, urmată de "U" Mobitelco BT Cluj şi BC Mureş, ambele cu câte 11 puncte. Etapa a VII-a va avea loc sâmbătă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus