Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Raliul Sibiului – pentru piloti adevarati

Vineri începe Sibiu Rally Show, ultima confruntare dintre piloţii care au participat în Campionatul Naţional de Raliuri din acest an.

Considerată una dintre cele mai spectaculoase etape din Campionatul Naţional de Raliuri, Sibiu Rally Show este o competiţie similară cu celebra Cursă a Campionilor. În acest an, Sibiu Rally Show este programat să aibă loc între 5 şi 6 noiembrie. În premieră, anul acesta competiţia este deschisă pentru piloţii de la fiecare grupă din campionat. „În premieră, la ediţia din acest an vor fi acceptaţi piloţii de la toate grupele din Campionatul Naţional de Raliuri, iar competiţia se va desfăşura timp de două zile. Am decis să organizam competiţii diferite, cu maşinile de la fiecare grupă, pentru ca spectatorii să aibă parte de şi mai mult spectacol”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Show.
Vineri, 5 noiembrie, în prima zi a Sibiu Rally Show sunt programate duelurile dintre cei care concurează pe maşini Dacia Logan şi piloţii de la grupele H şi K, startul fiind programat pentru ora 14:00. Sâmbătă, 6 noiembrie, în cea de-a doua zi, se va da lupta la grupele A şi N, maşini cu tracţiune integrală, startul fiind programat la ora 10:00. Până acum, la Sibiu Rally Show au triumfat Titi Aur în 2005 şi 2006, Jarkko Miettinen în 2007, Manuel Mihalache în 2008, Danny Ungur, la grupa A, şi Gergo Szabo, la grupa N, în 2009. „Ştiu că anul acesta a fost unul mai dificil din punct de vedere financiar şi că sunt multi piloţi care nu au participat la toate etapele din Campionatul Naţional de Raliuri. Tocmai de aceea am decis ca la ediţia din acest an să poată lua startul toţi piloţii şi sper că aceştia vor veni într-un număr cât mai mare la Sibiu Rally Show”, a adăugat Sorin Itu.
Sibiu Dementor Rally Show se desfăşoară pe acelaşi circuit de rally-cross pe care se desfăşoară şi super speciala din Raliul Sibiului. Anul viitor, etapa de la Sibiu se va desfăşura tot în luna iulie.

Leu revine

Mihai Leu revine în cursele de maşini după doi ani de pauză. Primul român campion mondial la box profesionist şi campion naţional de raliuri în anul 2003, Leu intră în lupta pentru titlul de „Campionul Campionilor”. „De când sunt Team Managerul echipei Jack Daniel’s Rally Team mi-a revenit dorinţa să fiu în maşina de raliuri. Din acest motiv, după o pauză de doi ani, mă voi urca în maşina lui Gergo Szabo pentru show-ul de la Sibiu. Sper ca spectatorii să fie în număr mare pentru că este un eveniment care merită să fie văzut”, a spus Mihai Leu. Fostul mare pugilist a câştigat în anul 2001 Raliul Sibiului. Celor doi mari campioni, Mihai Leu şi Gergo Szabo li se vor alătura Tempesta şi Bogdan Marişca, piloţii Napoca Rally Academy. După ce şi-a apărat titlul în Cupa Europei de Est la Raliuri, Tempesta vrea să facă spectacol pe circuitul de rally cross de la Sibiu. „Rally show-ul de la Sibiu este atât un moment de distracţie, cât şi unul de spectacol. Este competiţia care marchează finalul de sezon în România, iar eu m-am simţit întotdeauna bine la Sibiu. Voi lua startul cu modelul Subaru pentru că motorul Peugeot nu a venit încă din Italia. Obiectivul meu este să mă simt cât mai bine şi „span” maxim, sper doar să nu termin pe pavilion, la fel ca anul trecut”, a spus Tempesta, al treilea pilot campion care şi-a anunţat prezenţa la Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus