Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

TNRS are spectacol la Festivalul Interetnic de Teatru de la Arad

Spectacolul 'Prah/Tatăl' al Secţiei Germane a Teatrului Naţional 'Radu Stanca' Sibiu va fi prezentat joi, 11 noiembrie, la Arad în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru.

Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu continuă seria deplasărilor în ţară în luna noiembrie cu reprezentaţia spectacolului Prah/ Tatăl de la Secţia Germană. Spectacolul a fost invitat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Interetnic de Teatru de la Arad ce va avea loc în perioada 8 - 15 noiembrie. Actorii sibieni vor urca pe scenă joi, 11 noiembrie, de la ora 17:00 la Teatrul de Marionete. 'Secţia Germană a Teatrului Naţional sibian a fost prezentă la toate ediţiile acestui festival. Pentru noi această invitaţie e o mică sărbătoare pentru că reuneşte toate instituţiile teatrale care joacă în limbile minorităţilor din România ' a declarat Anna Neamţu, şefa Secţiei Germane. Organizatorii festivalului, Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház, au pregătit anul acesta un program ce reuneşte 17 spectacole.

Spectacolul PRAH/TATĂL este un coupé de două spectacole după textul PRAH sau Anatomia unei temeri de  Spiro György şi, respectiv, TATĂL sau Anatomia unei crime de Csaba Miko. Producţia de la Sibiu poartă semnătura regizoarei Brigitte Drodtloff şi a scenografului Alin Gavrilă, având în distribuţie pe Renate Müller- Nica, Franz Kattesch, Johanna Adam, Ali Deac şi Wolfgang Kandler. Spectacolul are o durată de 90 de minute şi se joacă în limba germană. Preţul unui bilet la spectacol este de 20 de lei, şi respectiv 15 lei cu reducere.

La cererea Teatrului Radnóti Miklós din Budapesta, Spiró György scrie Prah, o piesă cu două personaje, în care ne povesteşte cum un cuplu mai în vârstă, undeva în provincie, câştigă la loto. Visul fiecăruia dintre noi devine pentru ei realitate. E uşor să visezi, dar e mult mai greu să te bucuri. Cuplul nu ştie ce să facă în această situaţie: nu-şi pot răscumpăra anii pierduţi şi să plătească în avans un viitor fericit. Indecişi, se hotărăsc să pună biletul câştigător într-o cutiuţă de cacao. Această bucurie neaşteptată este materialul unei situaţii teatrale excelente, urmările ei schimbând radical viaţa protagoniştilor.

Tatăl sau Anatomia unei crime , a fost premiat ca cel mai bun text în 2005 în cadrul Bursei de Dramaturgie de la Heidelberg, Germania. Piesa are ca element central o crimă ce a avut loc într-o familie şi prezintă modele de depăşire a unei situaţii emoţionale aproape imposibilă. Structurat asemenea unui roman poliţist psihologic, textul pătrunde în complexitatea structurii umane, portretizând cele mai ascunse şi, totodată, cele mai dureroase faţete ale psihicului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus