Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Primaria Sibiu a dat aviz pentru filmari la "Ghost Rider 2" in trei piete din municipiu

Primăria Sibiu a eliberat aviz de ocupare a domeniului public pentru filmările la pelicula "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance", care îl are în rolul principal pe Nicolas Cage, acestea urmând să aibă loc săptămâna viitoare în trei pieţe centrale ale oraşului, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, realizatorii "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance", care se filmează în România, avându-l în rolul principal pe Nicolas Cage, au solicitat aviz de ocupare a domeniului public din municipiul Sibiu. "Municipalitatea a primit o cerere în acest sens şi va aviza ocuparea domeniului public din municipiul Sibiu pentru următoarele locatii: Piata Huet, Piaţa Mică şi Piaţa Mare. Conform cererii formulate, filmarile vor avea loc în zilele de 11 şi 12 noiembrie, urmând ca în data de 13 noiembrie locaţiile să fie eliberate", a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Echipa de producţie a filmului "Ghost Rider 2" a făcut rezervări la un hotel de cinci stele din Sibiu, pentru perioada 6-13 noiembrie, dar, potrivit reprezentanţilor hotelului, până vineri la prânz nimeni nu a confirmat aceste rezervări şi nu au fost încheiate contractele necesare pentru cazarea actorului sau a staff-ului său la Sibiu.

Filmările pentru producţia cinematografică "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance" au început, luni, pe Transfăgărăşan, în zona de nord a judeţului Argeş, fără Nicolas Cage, care are rolul principal, el fiind înlocuit de dublură, un cascador care va filma mai multe scene pe motocicletă.

Nicolas Cage a ajuns în Bucureşti în noaptea de 23 spre 24 octombrie şi a fost cazat într-un hotel din centrul Capitalei, dar luni a plecat din România, urmând să se întoarcă săptămâna viitoare. Directorul de marketing al Studiourilor Castel Film, Bogdan Moncea, declara pentru Mediafax că filmările pentru producţia "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance" vor avea loc în Transilvania, la Sibiu şi la Hunedoara, dar şi pe Transfăgărăşan.

Cea mai mare parte a filmărilor va avea loc, însă, la Studiourile Castel Film din Bucureşti, unde vor fi construite numeroase decoruri spectaculoase. Filmul va include efecte speciale vizuale şi pirotehnice. O echipă de circa 200 de tehnicieni şi artişti, în cea mai mare parte români, va lua parte la filmări, care vor dura până la sfârşitul lunii februarie şi se vor desfăşura în totalitate în România. Antrenamentele cascadorilor - dar şi pregătirile motocicletelor şi maşinilor care vor fi folosite la filmări - se desfăşoră în ritm intens la Castel Film, în timp ce costumele vor fi realizate la atelierele Dada din Bucureşti.

La fel ca în primul film "Ghost Rider", rolul principal îi aparţine lui Nicolas Cage, avându-i alături de data aceasta pe Violante Placido ("Americanul") şi Ciaran Hinds ("Harry Potter şi talismanele morţii" şi "Va curge sânge"). Actorii români care vor juca alături de Nicolas Cage sunt, pe lângă Cristi Iacob şi Valentin Popescu, Sorin Tofan, Constantin Puşcasu, Ioan Andrei Ionescu. Pelicula este regizată de Mark Neveldine şi Brian Taylor, care au mai regizat împreună "Crank", "Crank: High Voltage" şi "Gamer", şi produsă de Sony Pictures.

"Ghost Rider 2", care are titlul de lucru "Ghost Rider: Spirit of Vengeance", îl prezintă pe Johnny Blaze (Nicolas Cage), care se ascunde în Europa de Est. Acesta trebuie să îi ţină piept diavolului, care, de data aceasta, a luat formă umană. Potrivit site-ului imdb.com, filmul urmează să fie lansat în Statele Unite ale Americii pe 17 februarie 2012. Filmul "Ghost Rider", lansat în 2007, a avut încasări de 228,7 milioane de dolari.

Pentru rolul din acest film, Nicolas Cage a fost nominalizat la Zmeura de Aur, pentru cea mai proastă prestaţie actoricească a anului. În cei 20 de ani de carieră, Nicolas Cage a realizat peste 40 de filme, printre care se numără "Părăsind Las Vegas" (1995), care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, şi "Suflet sălbatic" (1990), în regia lui David Lynch, recompensat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Cel mai recent film al lui Nicolas Cage, "Ucenicul vrăjitor/ The Sorcerer's Apprentice", a avut premiera în România pe 30 iulie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

mihai

Acum 13 ani

\"...filmările la pelicula...\" O pelicula nu se filmeaza. În schimb se vorbeste de \"turnajul unui film. Filmul find o creatie artistica. Pe de alta parte nu se scrie \"...urmând ca în data de 13 noiembrie locaţiile să fie eliberate...e pentru ca LOCATIE în româneste înseamna CHIRIE. Nu are sens sa se elibere niste chirii pentru filmari. Probabil vrei sa spuneti despre niste LOCURI. Putin respect pentru limba româna, se poate va rog ?
Raspunde

vio

Acum 13 ani

Mihai, nu ai dreptate; daca luai un dictionar probabil nu mai era nevoie sa-ti pierzi timpul cu mesajul: locatie are si sensul de luare in folosinta pentru o perioada determinata a unui spatiu, prin urmare forma \"eliberarea locatiilor\" este corecta; pe urma pelicula are si sensul de film, prin urmare \"filmarea unei pelicule\" este corecta
Raspunde

Mihai

Acum 13 ani

Nu te strofoca Viorele, ma uit toata ziua prin dictionare. Nu ai priceput ce scrie în articol,scris în româneste pe un site românesc, unde se scrie despre \"ocuparea spatiului public. Ori spatiul public nu poate fi închiriat, sau dat în \"locatie\" daca tot esti calare pe anglicisme. Este evident ca se vorbeste despre \"locurile \" numite Piata Huet, Piaţa Mică şi Piaţa Mare. \"LOCÁȚIE, locații, s. f. 1. Închiriere. ♦ Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosință temporară. ◊ Taxă de locație = taxă care se plătește drept sancțiune în caz de depășire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor. 2. (Jur.) Contract prin care una dintre părți se obligă să procure și să asigure celeilalte părți folosința unui lucru pentru un timp determinat în schimbul unei sume de bani.\". Din câte stiu nu exista un Festival de pelicule la Cannes. Ci de film. Dar poate tu sti mai bine... \"PELÍCULĂ, pelicule, s. f. 1. Bandă subțire și flexibilă de celuloid sau din alt material sintetic, acoperită cu un strat de substanță fotosensibilă, întrebuințată în industria fotografică și în cinematografie; film. 2. Strat subțire dintr-o anumită substanță depus pe suprafața altei substanțe. 3. Membrană foarte subțire. – Din fr. pellicule.\" Este bine ca te obosesti sa argumentezi, adu si dovezi. La nevoie poti arunca o privire pe dexonline.ro. Consultare placuta.
Raspunde

inaa

Acum 13 ani

este o primarie urata nu se compara cu a dabulenilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus