Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Rusii, campionii tutunului

Rusia are cel mai mare număr de fumători din lume, indică un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)prezentat ieri. „Consumul mare de tutun este observat în toate categoriile sociale indiferent de vârstă sau sex, ceea ce reprezintă o gravă ameninţare pentru sănătatea ruşilor”, a afirmat Iuri Voronin, ministrul adjunct al sănătăţii publice, citat de RIA Novosti. Potrivit unui sondaj realizat de OMS în 2009, peste 60% din bărbaţii ruşi sunt fumători, procentul în rândul femeilor fiind de 22%. În total, Rusia are aproape 44 milioane de fumători, ceea ce înseamnă 40% din populaţia ţării. Conform datelor ministerului, 17% din decesele din Rusia au legătură cu consumul de tutun. În fiecare an, în Rusia mor din cauza fumatului 400.000 de oameni. Autorităţile intenţionează ca, în decurs de cinci ani, să scadă procentul fumătorilor de la 40% la 25%. În acest sens vor fi luate mai multe măsuri, precum interzicerea fumatului în locurile publice, interzicerea reclamelor la ţigări, creşterea accizelor la tutun.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 224

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus