Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Universitatea “Ludwig Maximilians" din München vine la Sibiu

Catedra de Germanistică de la Facultatea de Litere şi Arte a ULBS, în colaborare cu Institutul pentru Cultură şi Istorie Germană din spaţiul sud-est-european (IKGS), de pe lângă Universitatea “Ludwig Maximilians” din München, organizează în zilele de 19 – 20 noiembrie 2010 o sesiune ştiinţifică internaţională cu tema: Relaţii interculturale româno-germane oglindite în limbă şi literatură: Izvoare şi interpretare.

Evenimentul este organizat şi coordonat de prof. univ. dr. Maria Sass, din partea română, şi prof. univ. dr. Stefan Sienerth, director al institutului din München, din partea germană.

Şi-au anunţat prezenţa la sesiune 37 de referenţi – 9 din Germania – nume consacrate în domeniul cercetării literaturii de expresie germană din România, precum, Peter Motzan, Michael Markel, Horst Schuller, Stefan Sienerth  – şi 28 de cadre didactice  de la universităţi româneşti: Bucureşti, Braşov, Iaşi, Suceava, Timişoara, Sibiu.

Manifestarea va avea şi o secţiune în limba română, sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Mirela Ocinic, Şefa Catedrei de Limba şi Literatura Română.

În seara de 19 noiembrie va avea loc o “Seară de poezie”: vor citi din operele lor scriitorii Ioan Radu Văcărescu şi Franz Hodjak.

Deschiderea festivă a manifestării ştiinţifice va avea loc în data de 19 noiembrie 2010,  începând cu ora 9.30, în Aula “Avram Iancu” din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus