Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Primaria Medias si-a impartit bugetul de lucrari: BMT Trans Construct, marele castigator

6,11 milioane de lei, inclusiv TVA, este suma împărțită într-o singură zi de administrația din Mediaș, în cadrul a nu mai puțin de opt contracte de construcții încheiate cu patru firme din oraș. Lucrările au fost atribuite în urma unor licitații publice.

Cel mai mare contract, în valoare de peste 1,13 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat cu BMT Trans Construct, din Mediaș, firmă deținută integral de Tiberiu Bordi. Contractul prevede amenajarea străzii Moșnei, pe un tronson de 1,15 km. Aceleiași societăți i-au mai fost atribuite în 12 noiembrie alte două contracte de lucrări. Unul în valoare de 339.000 de lei, fără TVA, pentru introducerea rețelei de apă potabilă pe strada Amurgului și modernizarea acesteia și altul în valoare de 419.000 de lei, fără TVA, pentru lucrările de termoizolare a blocului nr. 8 de pe strada Bastionului. Valoarea totală a contractelor semnate între Primăria Mediaș și BMT Trans Construct este de 2,34 de milioane de lei, cu TVA inclus.

Al doilea mare câștigător al licitațiilor organizate de Primăria din Mediaș este firma Posada Med, controlată de omul de afaceri Adrian Pompiliu Bogdan, firmă abonată în special la lucrările finanțate din bugetul Romgaz. Valoarea totală a celor trei contracte semnate între Primărie și Posada Med este de 2,25 de milioane de lei (inclusiv TVA). Primul dintre contracte are drept obiect reabilitarea termică a blocului nr 6 de pe strada Bastionului, din Mediaș. Cea mai mare lucrare atribuită firmei Posada Med este cea de modernizare și ”echipare edilitară” a străzilor Socului, Măghiranului și Lalelelor. Tot Posada Med va efectua lucrări de extindere a rețelelor de apă și canalizare, urmate de modernizare, pe strada Bârsei.

În fine, celelalte două firme care au mai fost anunțate pe 12 noiembrie drept câștigătoare de contracte publice sunt Alex Rom și Comservice Construct. Aceasta din urmă, controlată de Oliviu Stan Aldea (90%) și Sorin Mihuț (10%) a câștigat contractul de reabilitare termică a blocului nr. 5 de pe strada Bastionului (642.500 de lei, fără TVA).

În schimb, Cei de la Alex Rom SRL vor semna cu Primăria Mediaș un contract în valoare de 575.000 de lei, fără TVA, pentru reabilitarea termică a blocului nr. 4 de pe strada După Zid. Potrivit datelor Registrului Comerțului, Alex Rom SRL este deținută de trei oameni de afaceri: Alexander Thierheimer, cetățean german (66%) și Vasile Ovidiu Dan și Ioan Dorin Deac, fiecare cu câte 17% din părțile sociale ale firmei.

Lucrările scoase la licitație de Primăria orașului de pe Târnava Mare au atras atenția multor firme. Pentru lucrările de reabilitare termică a blocului nr. 8 de pe strada Bastionului, de exemplu, au depus oferte nu mai puțin de zece firme. Valoarea totală a lucrărilor, aproximată înainte de licitații, era calculată la aproape zece milioane de lei, inclusiv TVA.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus