Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Recital Adela Liculescu la Thalia

Tânăra solista Adela Liculescu va susţine un recital la Sibiu, joi, 18 noiembrie, de la ora 19:00. Concertul simfonic va fi dirijat de Tiberiu Soare, coordonatorul Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti.
Din program fac parte S.Rachmaninov – Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră în do minor op.18 şi F.Schubert – Simfonia IX în Do major „Marea Simfonie”.
Adela Liculescu este elevă la Liceul de artă “Marin Sorescu” din Craiova, clasa Mariana Ilie. Deşi foarte tânăra, pianista este una dintre cele mai apreciate artiste din România. S-a perfecţionat la cursuri de măiestrie cu pianiştii Walter Krafft, Csiky Boldizsàr sau Mihai Ungureanu. A câştigat premiul I la numeroase concursuri internaţionale, printre care şi  “Carl Filtsch” (Sibiu), “Rovere d’Oro”(San Bartolomeo al Mare, Italia), “Craiova Piano”, “Pro Piano”(Bucureşti) şi la olimpiadele naţionale de interpretare.

Ca solistă, Adela Liculescu a concertat alături de Orchestra Filarmonicii din Craiova, cea a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, iar în 2008, ca laureată a concursului “Premiile Orange pentru tineri muzicieni” a interpretat Concertul nr.5 de Ludwig van Beethoven. De asemenea, cu aceeaşi ocazie, a interpretat muzică de cameră în compania renumitului violonist italian Domenico Nordio, membru al juriului.
Evenimentul va avea loc la Sala Thalia, Str. Cetatii 3-5. Preţul unui bilet este 15 lei la lojă, 12 lei în sală şi 6 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus