Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Strada Movilei: bijuteria necunoscuta din centrul istoric

Strada Movilei, una din cele mai pitorești străzi ale centrului istoric al Sibiului, a fost reabilitată zilele trecute.
SC Sinecon SA, firma angajată să execute pentru reabilitarea străzii Movilei și a Pasajului Școlii, a demarat lucrările în martie 2009. Lucrările au presupus reabilitarea reţelei de apă şi a reţelei de canal pluvial, precum şi efectuarea branşamentelor şi racordurilor la aceste reţele. Constructorul a refăcut structura de drum prin înlocuirea straturilor de balast şi piatră spartă. Refacerea pavajului pe o suprafaţă totală de 2500 de metri pătraţi a fost executată prin montarea unui nou pavaj din piatră cubică şi piatră de râu.
”De asemenea, ca parte a aceluiaşi contract s-a reabilitat zidul de sprijin existent şi s-a executat o placare a acestuia cu cărămidă. Regimul de circulaţie pe această stradă: pe porţiunea dintre strada Felinarului şi strada Pasajul Şcolii se va circula în ambele sensuri iar pe porţiunea dintre Pasajul Şcolii şi Piaţa Aurarilor se va circula în sens unic, dinspre Pasaj înspre Piaţă”, arată Primăria Sibiu într-un comunicat de presă.
Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 2,61 de milioane de lei, inclusiv TVA. ”Cred că a ieșit un lucru frumos. Strada Movilei este una dintre cele mai frumoase străzi din oraș. Puțini turiști găsesc dumul înspre aici, însă”, a spus primarul Klaus Johannis, prezent la recepția simbolică a lucrărilor.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Eu

Acum 11 ani

Turistul ca sa ajunga pe Movilei trebuie sa treaca prin pasajul Aurarilor, plin de mirosuri galbene, apoi prin Piata Aurarilor unde rasuna manelele si urletele unor \'bazati\', apoi pe langa un sir de case parasite din care nu stii ce demon zvacneste infiorator. Chiar si asa zona e o perla, si putea fi o perla stralucitoare daca in zona erau oameni cumsecade
Raspunde

xx

Acum 11 ani

poti sa vii si din str Avram Iancu
Raspunde

Legea 112

Acum 11 ani

\\\'bazati\\\' = Toti cei care au primit aproape pe gratis case in buricul orasului, si n-au bani de intretinere. Ar fi interesant cate procente din fondul nationalizat au fost retrocedate la fostii proprietari. 1% 2% ??
Raspunde

pdlistu

Acum 11 ani

vicele ăsta parcă e handicapat
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Sambata haideti la stadion!sa sustinem echipa locala!Forza SIBIU!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus