Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Studiu: intelectualii parasesc Germania

În fiecare an, mii de directori şi savanţi părăsesc Germania în favoarea altor naţiuni ale UE. Două studii recente arată că acest lucru se întamplă deoarece ţara nu investeşte în atragerea de talente străine.  
Studiul comandat de Fundaţia Bertelsmann, a concluzionat că, între 2005 şi 2009, Germania a pierdut în jur de 1.500 de angajati cu studii superioare. Aceştia au acceptat oferte de muncă în Suedia, Spania, Austria, Regatul Unit şi Belgia.

Potrivit raportului citat de Deutsche Welle, principala problemă a Germaniei în atragerea de imigranţi calificaţi este limba. Limba germană este mai puţin cunoscută în Europa decât engleza şi franceza.
Studiile efectuate de Asociaţia Germană a Camerelor de Comerţ şi Industrie (DIHK), arată că guvernul face prea puţin pentru a atrage specialişti calificaţi din alte ţări. În programele de recrutare a profesioniştilor străini se investeşte puţin şi nu se urmăreşte un plan pe termen lung.

Hans Heinrich Driftmann, preşedintele DIHK, a declarat ziarului Frankfurter Rundschau că „ar trebui să ne îngrijoreze faptul că profesioniştii calificaţi şi studenţii, la finalizarea studiilor nu-şi doresc să muncească în Germania. De aceea Germania trebuie să lucreze la promovarea unei culturi «primitoare»”.

Potrivit rapoartelor acestui studiu, tinerii calificaţi, de origine turcă sau poloneză, care trăiesc în Germnaia, se simt nedoriţi sau se confruntă cu diferite stereotipuri, fiind consideraţi „tăietori de sparanghel sau muncitori în agricultură”.

Foto


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus