Marţi,
02.06.2020
Ploi Scurte
Acum
11°C

Instalatiile de Craciun vor licari doar doua saptamani

18 Noiembrie 2010 21:07

Bucuria sărbătorilor de iarnă va fi, în acest an, cu 50% mai scurtă, dacă luăm în calcul cât timp vor sta în funcțiune ornamentele de sărbători amplasate prin oraș. Dacă în anii trecuți, iluminatul festiv era pus în funcțiune din prima zi a lui decembrie și până târziu după Anul Nou, în 2010 beculețele vor sclipi doar din 15 decembrie și vor ”apune” imediat după 1 ianuarie.
”Scopul este de a ne încadra în reducerile bugetare impuse de Guvern la cheltuielile materiale. Este un lucru extrem de dificil pentru orașele care și-au cheltuit judicios banii în ultimii ani. Bugetul pentru cheltuielile de acest gen a fost plafonat în 2009 la nivelul celui din 2008. Apoi, am fost obligați să reducem aceste cheltuieli cu 20%. Ulterior, a mai fost luată o decizie în acest sens, pentru reducea cheltuielilor cu alte 20 de procente. Este foarte dificil pentru cei care au cheltuit judicios până acum banii. Unde au fost cheltuiți fără calcul, reducerile cu 40% poate sunt posibile...”, explică primarul Sibiului, Klaus Johannis.
Aceste măsuri de reducere a cheltuielilor pot fi simțite de sibieni și în ceea ce privește iluminatul public. Pentru a reduce cheltuielile la acest capitol, administrația locală a decis ca pe străzile unde este posibil stingerea luminilor alternativ ”în zig-zag”, acest lucru se întâmplă. Cu toate acestea, în tot mai multe zone ale Sibiului, noaptea, iluminatul se stinge complet. Reprezentanții Primăriei pun, însă, aceste ”black-out-uri” pe seama unor defecțiuni tehnice.

Complicat cu iluminatul

Situația rețelelor de iluminat public suferă și la alt capitol. De ani buni, aceste rețele ar fi trebuit să intre în patrimoniul administrației locale. Chestiunile juridice și legislative complicate amână, însă, de la an la an acest transfer de proprietate. Fără a avea în proprietate aceste rețele, Primăria susține că nici nu poate investi în echipamente care fie să întrerupă iluminatul între ore în care circulația este aproape zero (2.00 – 5.00, de exemplu), fie să reducă intensitatea becurilor între anumite ore.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Pt. cel de la nr.2

Acum 9 ani

Pai muta-te si du dom\'ne in Sibiu :)
Raspunde

electrician de noapte

Acum 9 ani

In valea aurie de ceva vreme, poti sa-ti bagi destele-n ochi caci nu arde nici un bec prin cartier......in schimb pe unele strazi(balea par exemplu) este ca in las vegas.........frumos coane primar???
Raspunde

me

Acum 9 ani

desteptilor, macar in preajma trecerilor de pietoni lasati becurile sa arda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus