Marţi,
29.11.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

PD-L Sibiu, intre Udrea si Blaga

Presa centrală poziţionează organizaţia judeţeană a PD-L Sibiu între cei doi poli de putere: Elena Udrea şi Vasile Blaga. Partidul se pregăteşte de alegeri la nivel central, după cele din organizaţiile centrale nu au adus niciun fel de schimbări, fiind vorba de candidaturi ale vechilor lideri.

Sibiul este văzut în analiza făcută de cotidianul Gândul ca o organizaţie indecisă. Pe de-o parte, Raluca Turcan ar fi o susţinătoare a echipei Falcă-Udrea, în timp ce preşedintele organizaţiei, Ion Ariton, ar fi susţinătorul lui Vasile Blaga, cel despre care se spune că îi şi datorează funcţia de ministru al Economiei. Raluca Turcan spune însă că până să facă parte dintr-o tabără sau alta, aşteaptă să vadă toate programele candidaţilor la şefia partidului. „Poziţia mea este foarte clară. Am mai multe aşteptări, în funcţie de persoana care va veni să acceadă la funcţia de conducere, în funcţie de viziunea lor îmi voi contura ferm opinia, ca parlamentar, ca om politic. Această ataşare la diferite tabere este dăunătoare”, susţine Turcan.

Pe de altă parte, discursul Ralucăi Turcan se aseamănă cu cel al grupului “reformiştilor” din cadrul partidului. “Cred că PD-L a scăzut în sondaje nu numai din cauza măsurilor de austeritate, are şi zone unde viaţa de partid este ca şi inexistentă. Până acum am avut beneficiat de un val de simpatie dat de preşedintele Traian Băsescu, în mod normal, acest val nu va fi la fel de vizibil. Şi eu când voi candida pentru o funcţie voi propune nişte idei pentru partidului, şi la fel mă aştept de la orice persoană să vină cu un punct de vedere”, a mai spus Turcan.

Despre Ion Ariton, tot mass-media centrală susţine că îi datorează funcţia de ministru al Economiei grupului din jurul lui Vasile Blaga, posibil candidat la preşedinţia partidului.

Ziarul Gândul scrie că lupta dintre Blaga şi Udrea va fi decisă de votul organizaţiilor judeţene, însă până acum balanţa înclină spre fostul ministru al Internelor. “Lupta Blaga-Udrea pentru putere în partid a trecut, în ultimele luni, în prim-planul alegerilor din organizaţiile interne democrat-liberale. Declanşate după scrutinele electorale din 2008 şi 2009, alegerile la baza partidului, aşa cum sunt ele numite de liderii de la centru, merg greoi din cauza disputelor la nivel local. Din cele 41 de organizaţii plus "Diaspora", doar în 14 au avut loc alegeri. Organizaţiile slabe, cu rezultate proaste la alegeri, au fost şi vor fi în continuare manipulate de la centru. Miza rezultatului alegerilor judeţene este reprezentarea la Congresul din primăvara anului viitor, când ar trebui aleasă conducerea centrală. Din informaţiile de până acum, bătălia de la vârful partidului se va da între două mari blocuri: cuplul Gheorghe Falcă - Elena Udrea şi Vasile Blaga, premierul Emil Boc urmând să se retragă”, scrie cotidianul Gândul.

Alegerile în cadrul PD-L Sibiu au decurs mai tern şi liniştit ca niciodată. În aproape toate organizaţiile au fost reconfirmaţi foştii preşedinţi, totul culminând cu alegerile de la cele două organizaţii municipal şi la cea judeţeană. Florin Muntean, Cornel Ştirbeţ şi Ion Ariton au fost aleşi preşedinţi fără să existe vreun contracandidat. Mai mult, şi poziţiile de vicepreşedinţi au fost alese pe acelaşi model: omul şi locul.

Viaţa de partid poate fi îmbunătăţită. Ar fi o dovadă de neancorare în realitate dacă aş spune că viaţa politică a organizaţiei nu poate fi îmbunătăţită. Trebuie să fim mult mai aproape de cetăţeni. Cred că fiecare îşi poate face o analiză şi îşi poate îmbunătăţi nivelul de comunicare”, Raluca Turcan, vicepreşedinte PD-L

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

A.M.

Acum 12 ani

Mass-media asta vorbeste numai prostii. Sibiul merita de mult un ministru.
Raspunde

Dudu

Acum 12 ani

Domnul Ariton reprezinta Sibiul, la fel si Raluca Turcan. Nu conteaza grupurile din care fac parte, atata timp cat isi fac datoria.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus