Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Trihenea lasa prefectura pentru energie

"Am vrut să aflaţi de la mine că plec, nu să citiţi în presă", spunea în luna martie prefectul Constantin Trihenea, anunţându-şi plecarea din instituţie, pentru un loc de secretar de stat în Ministerul Economiei. Anunţul a rămas doar un anunţ, pentru că prefectul a rămas în funcţie. De atunci a plecat ministrul Adriean Videanu, iar în locul său a fost numit Ion Ariton. Şi vestea plecării începe să prindă din nou contur, doar că destinaţia este alta. "Trihenea va pleca deocamdată la Hidroelectrica, urmând ca apoi să primească o funcţie importantă la viitoarea companie Hidroenergetica", spun surse din PD-L Sibiu. "Vă rog să-l contactaţi pe purtătorul meu de cuvând, îl cunoaşteţi, luaţi legătura cu el", s-a limitat să spună prefectul Trihenea, păţit după declaraţiile din martie 2010.
S-a stabilit şi persoana care îl va înlocui la prefectură: Flaviu Sorin Stoica, cel despre care Ion Ariton spunea în urmă cu un an că va fi viitorul primar al Sibiului. "De unde ştiţi dumneavoastră? Tot ce pot spune este că deocamdată nu se ştie nimic", a răspus Flaviu Stoica. În luna martie, când prefectul ar fi trebuit să plece, funcţia acestuia era "programată" pentru Horaţiu Răcuciu, fost candidat PD-L la primăria oraşului Sălişte.
Flaviu Stoica este consilier local din luna mai 2009, când l-a înlocuit pe Ovidiu Spătari, acesta renunţând la funcţia de consilier pentru a conduce, culmea, Hidroelectrica Sibiu. Flaviu Stoica are 40 de ani şi este manager general la Global Textil Center SRL, joint venture între 8 firme europene: Klaus Korte, Textille Gruppe Hof, Friedrich, Carl Th. Hackenberg, Martin Pliester, Forbitex şi Braitrim. Stoica a fost propus de PD-L Sibiu pentru alegerile europarlamentare, însă acesta s-a retras, după repartizarea pe lista naţională, fiind numit pe poziţia 22 şi a lăsat locul Elisabetei Ghidiu din Mediaş. Fost vicepreşedinte al PD-L Sibiu, Flaviu Stoica nu a mai candidat pentru nicio funcţia la alegerile desfăşurate la începutul acestei luni.

Ce este Hidroenergetica?
CN Hidroenergetica se va realiza prin fuziunea sucursalelor SC Hidroelectrica SA: SH Bistriţa, SH Buzău, SH Curtea de Argeş, SH Haţeg, SH Porţile de Fier, SH Cluj, SH Oradea, SH Sebeş, SH Slatina şi SH Caransebeş, filialele pentru Reparaţii şi Servicii “Hidroserv” Bistriţa, Curtea de Argeş, Sebeş, Haţeg, Cluj, Porţile de Fier şi Slatina, SC Electrocentrale Deva SA, SC Electrocentrale Bucureşti SA, Compania Naţională a Huilei SA şi SE Paroşeni şi Sucursala Termoserv Paroşni din cadrul SC Termoelectrica SA.

Pe cine înlocuieşte Trihenea?
Constanin Trihenea ar urma să-i ia locul actualului director general al Hidroelectrica, Mihai David, extrem de criticat de preşedintele Traian Băsescu în ultimele săptămâni. Ministrul Economiei, Ion ariton, a declarat că nu are în plan schimbarea directorului Hidroelectrica, Mihai David, după atacul virulent al preşedintelui României, Traian Basescu, la adresa acestuia. "Deocamdată, nu avem în plan aşa ceva. Dacă se va întâmpla să luăm o asemenea decizie, vă vom anunţa la momentul respectiv", a declarat la momentul respectiv ministrul Economiei, Ion Ariton. Se pare însă că momentul anunţului se apropie.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

mi-e mila de nasturii de la sacoul burduhosului asta!!
Raspunde

al doilea sibian

Acum 13 ani

Stoica este un om deosebit, vertical, integru, inteligent, echilibrat... Nu stiu ce naiba cauta in sleahta celor de la PD-L.
Raspunde

@2

Acum 13 ani

mai sunt si din astia (tot mai rari) pierduti prin toate partidele. De s-ar putea aduna ...
Raspunde

radu

Acum 13 ani

ce imi place cum sunt conduse companiile de stat. competenta nu alta, de ce nu fac concurs de manageri. mi-e sila de pdl
Raspunde

sibian

Acum 13 ani

si SH Sibiu unde va fi ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus