Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Ariton se aboneaza la stirbisme: senatorul reduce cota unica, ministrul o combate

Senatorul Ion Ariton semnează un proiect de lege prin care propune o cotă unică de 10%, în loc de 16%, însă ministrul Ion Ariton nu este de acord cu ea şi laolaltă cu ceilalţi colegi din guvern încearcă să o stopeze. Cu această "ispravă", politicianul Ion Ariton îşi egalează colegul deputat Cornel Ştirbeţ, cel care a criticat de la tribuna Camerei Deputaţilor un proiect de lege pe care el însuşi l-a votat.
Senatorii au aprobat astăzi reducerea cotei unice de impozitare, în ciuda opoziției vehemente a guvernului. Doar că proiectul de lege a fost iniţiat de un grup de parlamentari PD-L, printre care şi ministrul Ion Ariton. Decizia finală pe acest proiect aparţine însă Camerei Deputaţilor.
Reducerea cotei unice a trecut de Senat, cu 45 de voturi „pentru” față de 31 „împotrivă”, având susținere inclusiv din tabăra PD-L, anunţă Agerpres. „Știm cu toții diferența între voință și putință. Pe termen scurt, azi și mâine, de unde acești bani pentru pensii și salarii dacă reducem de la 16% la 10% o sursă atât de importantă de venituri la buget?”, s-a opus în plen liderul senatorilor PD-L, Cristian Rădulescu, citat de Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus