Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ariton se aboneaza la stirbisme: senatorul reduce cota unica, ministrul o combate

Senatorul Ion Ariton semnează un proiect de lege prin care propune o cotă unică de 10%, în loc de 16%, însă ministrul Ion Ariton nu este de acord cu ea şi laolaltă cu ceilalţi colegi din guvern încearcă să o stopeze. Cu această "ispravă", politicianul Ion Ariton îşi egalează colegul deputat Cornel Ştirbeţ, cel care a criticat de la tribuna Camerei Deputaţilor un proiect de lege pe care el însuşi l-a votat.
Senatorii au aprobat astăzi reducerea cotei unice de impozitare, în ciuda opoziției vehemente a guvernului. Doar că proiectul de lege a fost iniţiat de un grup de parlamentari PD-L, printre care şi ministrul Ion Ariton. Decizia finală pe acest proiect aparţine însă Camerei Deputaţilor.
Reducerea cotei unice a trecut de Senat, cu 45 de voturi „pentru” față de 31 „împotrivă”, având susținere inclusiv din tabăra PD-L, anunţă Agerpres. „Știm cu toții diferența între voință și putință. Pe termen scurt, azi și mâine, de unde acești bani pentru pensii și salarii dacă reducem de la 16% la 10% o sursă atât de importantă de venituri la buget?”, s-a opus în plen liderul senatorilor PD-L, Cristian Rădulescu, citat de Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus