Miercuri,
01.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Teatrul Radu Stanca ii duce spectacolul lui Zholdak acasa

Teatrul Naţional 'Radu Stanca' Sibiu anunţă turneul la Kiev cu spectacolul 'Viaţa cu un idiot' după Victor Erofeev, în regia lui Andriy Zholdak.

După ce pe 16 octombrie a deschis oficial cea de cincisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru din Sarajevo (MESS), spectacolul Teatrului Naţional 'Radu Stanca' Sibiu - Viaţa cu un idiot va putea fi urmărit miercuri, 24 noiembrie, la Kiev.

Reprezentaţia va avea loc la October Palace începând cu ora 19:00. 'Spectacolul este invitat în cadrul proiectului Contemporary Theatre of Andriy Zholdak şi reprezintă unul dintre cele mai aşteptate evenimente teatrale din Ucraina. Este pentru prima dată în ultimii doi ani când publicul din Kiev are şansa să urmărească un spectacol în regia lui Andriy' a declarat Kathya Zholdak, sora regizorului şi organizatorul acestui proiect. La eveniment sunt aşteptaţi să participie 1000 de spectatori printre care se numără şi reprezentanţi ai Ambasadei României la Kiev. Toate biletele puse în vânzare au fost epuizate.

Viaţa cu un idiot este 'un capitol pierdut al Bibliei. Un mit. Camera de pe scenă este o bucăţică de rai pe care Dumnezeu le-o dă unui bărbat şi unei femei ca să fie fericiţi, să trăiască, să aibă copii. Apoi Dumnezeu dispare. Iar când se uită la ei, după un timp, vede un bărbat şi o femeie care nu au copii, şi-au pierdut iubirea, trăiesc ca doi câini. Şi atunci trimite un provocator, un om care să le răscolească existenţa.' (Andriy Zholdak)

Spectacolul se desfăşoară într-un ritm ameţitor şi forţează limitele, trecând de la violenţă extremă la o sensibilitate copleşitoare. 'Dacă dragoste nu ai, nimic nu eşti' - această idee constituie fundamentul spectacolului care pendulează înainte şi înapoi între lumea teatrului şi cea a filmului. La cea de-a XVII-a ediţie a galei premiilor revistei Cuvântul care a avut loc la Bucureşti, Viaţa cu un idiot fost desemnat cel mai bun spectacol al anului 2007. Această producţie a avut premiera pe data de 24 martie 2007 şi a fost realizată pentru programul Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus