Joi,
13.06.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
21°C

Fiecare intelege ce vrea: Spitalul Judetean nu mai are bani nici de utilitati. Dar, linistiti-va, banii vor veni

Situaţie încâlcită în ceea ce priveşte finanţele Spitalului Judeţean Sibiu. Datoriile pe care le-a acumulat instituţia în ultimele aproximativ 56 de zile au crescut cu 4,1 milioane de lei, ajungând la 17,7 milioane de lei. Horaţiu Cojocaru (foto), directorul economic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a anunţat că, din această lună, instituţia nu va mai avea nici banii necesari pentru plata utilităţilor. „La partea de decontări avem probleme foarte mari. S-au acumulat datorii noi, acestea ajungând în momentul de faţă la 17,7 milioane de lei. Până acum, decontarea salariilor nu a fost o problemă, dar de luna aceasta nu vom reuşi nici să achităm utilităţile, fără să mai vorbim de hrană”, a spus Horaţiu Cojocaru, în şedinţa Consiliului Judeţean de joi.

Banii ar trebui să vină

Declaraţia lui a venit la momentul discutării auditului efectuat în septembrie la Spitalul Judeţean, audit care releva datorii de 13,6 milioane de lei, din care 9,6 milioane reprezentau datorii către furnizorii de medicamente.
Aceste sume ar trebui acoperite din contractul cu Casa de asigurări de sănătate a judeţului Sibiu, doar că acest contract nu este semnat şi pe ultimele trei luni ale acestui an, din lipsă de fonduri. „Actul adiţional nu este încă semnat. Am ţinut în permanenţă legătura cu cei de la CJAS Sibiu, care ne-au transmis că şi ei aşteaptă defalcarea sumelor alocate pentru Sănătate la recenta rectificare bugetară. Suma de 17,7 milioane de lei va fi acoperită din veniturile certe acoperite prin acest act adiţional”, a mai spus Cojocaru. Potrivit lui, actul adiţional la contractul cu CJAS ar urma să fie semnat în următoarele zile.

Şi acum, politica

Spusele lui Cojocaru şi-au găsit felurite interpretări în rândurile consilierilor judeţeni. Adrian Besoiu (PSD) alături de Gheorghe Dicu (PNL) au comentat acid situaţia. Amândoi au susţinut că sumele de la CJAS nu sunt venituri certe, deocamdată, şi că trebuie căutată o soluţie pentru ca spitalul să nu intre în colaps.
Pe de altă parte, Dănuţ Voinea (PDL) a intervenit, împăciuitor. „Vi s-a spus. A fost rectificarea bugetară, se va face repartizarea pe judeţe, în funcţie de care se va semna contractul pe trimestrul patru”, a declarat Voinea.
Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch (FDGR), a încheiat discuţia. „Consiliul Judeţean nu poate aloca bani pentru medicamente sau salarii. Noi putem da bani doar pentru a asigura condiţiile de spaţiu”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

e.u

Acum 13 ani

pacalici ai dublat datoria spitalului ....vorba ta ..iei un picior in fund
Raspunde

e.u

Acum 13 ani

pacalici ai dublat datoria spitalului ....vorba ta ..iei un picior in fund
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus