Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Ave, centura!

Centura Sibiului e un brand. Al lucrului prost început, scăldat în suspiciuni, corupţie, scandal şi batjocură la adresa sibienilor. E şi un brand electoral, o să vedeţi la inaugurare exact despre ce e vorba, cum se vor aduna pe asfaltul scump precum mărgăritarele coroanei nenumăraţi politicieni, miniştri, secretari de stat care se vor bate cu pumnul în piept că „ei au scos tir-urile din Sibiu”. Cum va fi, de exemplu, actualul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, care n-a avut nici în clin nici în mânecă vreo treabă cu centura Sibiului dar va tăia victorioasă panglica electorală. Va fi mare înghesuială pe centură săptămâna aceasta. E un brand atât de solid încât concurează Ziua Naţională a României. Adică sunt ştabi care acum stau şi se gândesc, „mă duc la Alba Iulia să dau frumos cu tricolorul prins pe piept sau la Sibiu să dau şi mai frumos tăind panglici”. Asta ca să vedeţi cât de solid poate fi brandul centurii Sibiului. Şi nu în ultimul rând, e un brand al nostru, al redacţiei care compune versurile acestui ziar. Suntem şi noi strânşi legaţi de centura Sibiului. Am trecut printr-un miting de protest acum câţiva ani buni. Am consumat tone de cerneală şi hârtie pe subiectul centurii. Traian cunoaşte centura la fel de bine ca oricare dintre constructori sau dintre consultanţi. A bătut-o dintr-o parte într-alta de zeci de ori. Iar de curând mi-a venit şi mie rândul, să văd minunea. Să las şi eu o urmă de bocanc în asfaltul ăsta care costă zeci şi zeci de milioane de euro. Sincer, despre centură ştiu exact cât ştiţi şi voi, adică ce am citit în ziar. Iar părerea mea de necunoscător e că până la urmă, din pământ, din piatră seacă, au scos-o până la urmă la capăt. Şi că anul acesta s-a lucrat cât nu s-a lucrat în toţi ceilalţi. Arată bine, cu un mic iz pompieristic, iar mâine poimâine îi vine rândul. Lumea va exulta, politicienii vor marca electoral şi în câteva luni, subiectul va fi mort. Iar nimeni nu va plăti, nici măcar cu scaunul, întârzierile şi potlogărelile care au creat acest brand.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

obp

Acum 12 ani

Imi place articolul; dupa cum ai zis, fudulia la romani e boala grea, mai ales la politicieni. Sa le fie pe la nas !
Raspunde

Mircea

Acum 12 ani

Frumos articol. Are dreptate.
Raspunde

Lucian

Acum 12 ani

E o mare realizare pentru Sibiu dar nu cred ca e cazul de taiat panglici,mai ales ca a durat o vesnicie.Intr-o tara ca Germania la o asemenea inaugurare nici macar nu gaseai un articol in ziarele locale,era doar un fapt firesc,la noi motiv de mare sarbatoare,deh...fudulia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus