Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Despre patriotism

În toate mediile de comunicare în masă din România şi în comunităţile de stânga emigrate după 1970 se proclamă astăzi legarea patriotismului de ideea promovată în ţară de către regimul colonial sovietic, instalat după alungarea Majestăţii Sale Regelui Mihai I. Patriotismul acesta se referă la o Românie abstractă, un fel de geografie, bună de alipit Siberiei - în orice caz, o Românie cu o istorie halucinantă, în care statul ar fi fost mereu un fel de republică! Din istoria „patriei” acestor ciudaţi români lipsesc marile personalităţi ale României moderne şi resorturile naturale prin care a devenit în istorie  neamul românesc.
Manualele de istorie se feresc cu timiditate să prezinte meritele Monarhiei moderne, care a aşezat România pe locul meritat între naţiunile Europei; şi ar mai fi de amintit despre profesorii de istorie din şcolile noastre, care, nu-i aşa, ar trebui să fie cei mai îndrituiţi profesori de patriotism!
Personalităţile acceptate de toţi aceşti dubioşi patrioţi au devenit, în discursul lor, nişte preşedinţi antici sau medievali, apăruţi pe sărite în istoria neamului şi cu o politică imposibil de înţeles…
Noi am putut vedea acum, după aproape 75 de ani de comunism cu toate feţele posibile, că patriotismul leagă firesc cursul istoriei neamului, cu toate bunele şi relele, dar mai ales cu Monarhii Principatelor Române şi cu Monarhii Regatului Român, în şirul neîntrerupt de după anul 1000 până în 1947!
Putem acuma să realizăm că patriotismul înseamnă în primul rând morală şi, după cum spunea Regele Carol I, caractere! Şi, mai ales în lumea democraţiei de astăzi, patriotismul continuă să însemne respectarea legilor! E-adevărat că puterea   de la Bucureşti, ca să-şi păstreze funesta originalitate de după 1989, a ajuns să dea legi pentru câte o persoană sau două…Dar asemenea legi, după ce persoana profită de ele, nu mai pot fi respectate pentru că dispar în 24 de ore...Şi asta se repetă de 20 de ani, pentru că într-o republică asta poate trece nepedepsit.
Ceea ce ar trebui să ştie falşii patrioţi români este că o ţară nu poate fi condusă decât de mari patrioţi, dintre aceia cărora le pasă de neam fără să ceară recompense şi voturi! În caz contrar, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat în ultimele decenii pe-aici : nimic nu se leagă, neamul se împrăştie spre zări mai bune şi străinii ne privesc cu tot mai multă milă (şi ne împrumută bani tot mai scumpi!)…     
Nu poţi conduce ţara din istoria căreia n-ai înţeles nimic ! N-ai înţeles şi nici n-ai învăţat că România cea Mare de la 1918 s-a pregătit cu multă muncă şi iubire de ţară la 10 Mai 1866, 10 Mai 1877 şi la 10 Mai 1883 .
Trăiască 1 Decembrie!
Și trăiască Zece Mai, care l-a făcut posibil!

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus