Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a vrut să-şi viziteze bunicul, dar nu a fost primit. Casa Regală îl acuză de tentativă de violare de domiciliu

Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a vrut să-şi viziteze bunicul, dar nu a fost primit. Casa Regală îl acuză de tentativă de violare de domiciliu

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, este acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu, după ce ar fi forţat uşa de la reşedinţa din Elveţia a Majestăţii Sale, anunţă Casa Regală printr-un comunicat de presă remis Mediafax.

"În seara de marţi, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestăţii Sale Regelui, la reşedinţa din Elveţia. Dl Medforth-Mills a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestăţii Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic şi verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-şi vadă nepotul, lucru adus la cunoştinţă dlui Medforth-Mills în repetate rânduri", transmite Biroul de Presă al Regelui Mihai I.

Casa Regală a înaintat o plângere la poliţia elveţiană. "La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-şi facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală şi că vor lua în discuţie la instituţia lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege. Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtăşanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif", se mai precizează în comunicatul de presă.

Incidentul a avut loc în condiţiile în care, luni, Casa Regală a României a anunţat că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutăţit şi că Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgenţă în Elveţia. De altfel, miercuri, Biroul de Presă al Majestăţii Sale a anunţat că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil îl găseşte pe Regele Mihai în stare de suferinţă, la reşedinţa din Elveţia, motiv pentru care nu va exista niciun eveniment organizat cu ocazia onomasticii sale.

Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunţat, pe 11 august 2015, printr-un comunicat de presă, că Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală". De asemenea, Regele Mihai I l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la Coroana României.

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, a reacţionat pe Facebook, după anunţul Casei Regale potrivit căruia a încercat să intre cu forţa în reşedinţa Majestăţii Sale, spunând că nu va intra în acest joc, dar îl întristează agresivitatea celor care îl acuză.

"Mă întristează profund şi nu inteleg agresivitatea CR de a face tot posibilul de a ma impiedica sa imi vad bunicul si de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul in aceste momente dificile pentru ca aşa se cuvine si aşa este creştineşte", a scris, pe pagina sa de Facebook, Nicolae Medforth-Mills.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

mama mare

Acum 5 ani

Urat , din partea familiei Regale ,are dreptul sa isi viziteze bunicul . Dar nu mai minta ziaristii ca Printul Nicolae a facut rau unor oameni de ai regelui . Familea Regala nu mi se pare corect ca i-au tras titlu . Ce se intampla imi aduc aminte de cartile cu Regi si Regine din copilarie care sa ajunga sus si ii calce pe altii in picioare .
Raspunde

...

Acum 5 ani

tu ce te bagi in familia omului?
Raspunde

sibianul

Acum 5 ani

Asa o familie nu poate sa-si spele rufele tot in .. familie?!
Raspunde

Ina

Acum 5 ani

Din pacate aceasta familie nu mai exista, Casa Regala a fost distrusa de ciocoiul Duda. Este incalificabil ca nici macar pe patul de moarte printul Nicolae sa nu fie lasat sa-si vada bunicul! Titlurile i le-au luat dar calitatea de nepot nu au cum sa o anuleze. Mare pacat!
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 5 ani

S-o fi dus sa-si ia cartile copilariei,in special Peter Pan,inainte de a le vinde Duda pe OLX.
Raspunde

Time

Acum 5 ani

Al dracu casa regala, ce cacati. Ca si casa regala de Turnisor.
Raspunde

Adriana

Acum 5 ani

Si totuși M.S.Regele Mihai I este bunic. De ce atata inversunare? Ca bun creștin, eu nu cred ca M.S. Regele Mihai nu poate sa i acorde clementa nepotului sau. Ceva nu se leagă. Atât de bolnav si sa nu dai dovada de iertare creștineasca. Eu il respect foarte mult pe M.S.Regele Mihai si nu cred ca asta tine de voința regelui. ,, Ceva este putred in Danemarca".Păcat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus