Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Nicolae, fostul Principe al României și-a dat întâlnire cu elevii de la Goga pe Skype

Nicolae, fostul Principe al României și-a dat întâlnire cu elevii de la Goga pe Skype

Elevii Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu au avut o întâlnire de două ore jumătate, pe Skype, cu Nicolae Medforth-Mills, fostul Principe al României. Elevii sunt în Săptămâna Altfel, iar nepotul Regelui Mihai a acceptat să se întâlnească online cu tinerii pentru a discuta despre valori morale, patriotism, devotament și demnitate. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Istoria Regalității în Școli”.

În dimineața zilei de joi, 2 aprilie, 28 de elevi ai Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu s-au întâlnit în mediul online cu Nicolae Medforth-Mills, fostul Principe al României. A fost pentru prima dată când nepotul Regelui Mihai a avut o asemenea interacțiune cu elevii din România în cadrul proiectului „Istoria Regalității în școli”, transmite psihologul Mihai Copăceanu, cel care a anunțat evenimentul. Întâlnirea a fost moderată de profesorul de istorie Adrian Neamțu care a început cu o prezentare a elevului Vlad Miclăuș despre Principesa Ileana, personajul istoric ales cu intenție deoarece din anul 1924 până în 1948, prin decret, liceul a purtat numele „Domnița Ileana“.

„Într-o manieră prietenoasă și deschisă plină de entuziasm și curiozitate, întâlnirea deși era programată pentru 1h și 30 de minute s-a dovedit a fi extrem de interactivă încât s-a extins la 2h și 20 de minute. De la Principele Nicolae elevii au învățat despre Regalitate, valori morale, patriotism, devotament și demnitate și totodată au fost curioși să afle și despre rolul acțiunilor sociale, rolul voluntariatului și importanța implicării în comunitate a tinerilor elevi. De real succes o asemenea interacțiune în ciuda situației actuale care nu a împiedicat elevii să-și continue activitățile educaționale”, transmite Mihai Copăceanu.

Un fapt interesant, menționat în informare este că fostul Princile Nicolae s-a născut la 1 aprilie, în aceeași zi cu patronul spiritual al colegiului, Octavian Goga.

„Fiind un dialog dinamic fiecare dintre noi am avut ocazia de a ne prezenta idealurile și valorile pe care am vrea să le vedem în societate, problemele pe care le identificăm în jurul nostru, dar și modalități prin care am putea noi să le rezolvăm. El ne-a sfătuit să începem cu noi înșine și cu onestitatea față de propria persoană. Apoi restrânsa comunitate din jurul nostru asupra căriea putem avea un impact vizibil. Apoi putem trece la marele proiect al tinereții: putem schima lumea prin inițiativa noastră și de ideile în jurul cărora ne coagulăm și pentru care luptăm. Conversația a fost incitantă și nici nu am realizat că trecuseră deja 2 ore. Au început să se descarce telefoane, laptop-uri, însă nu ne-am fi dat plecați din fața ecranului”, scrie eleva Teodora Minea, într-un articol dedicat evenimentului.

„Un om de o modestie rară, Principele Nicolae descrie prin cuvântul speranță situația actuală a României. Poate fi considerat un adevărat ambasador al țării de care unii se dezic foarte ușor, însă pe care Alteța Sa o consideră parte din sufletul său. M-au impresionat luciditatea, devotamentul și determinarea Principelui care a subliniat importanța de a fi sinceri cu propria persoană pentru a putea reînvia valori morale îngropate de suferința psihologică cauzată de comunism. Întâlnirea cu Alteța Sa mi-a oferit onoarea de a descoperi un om valoros în toată sinceritatea sa, un model de simplitate și naturalețe de care avem atât de multă nevoie”, spune un alt elev.

Totodată, nepotul Regelui Mihai a mărturisit: „Voi trasați direcțiile viitorului nostru, iar pentru asta ar trebui să vă acordăm mai multă atenție. Mă simt încărcat de energie, speranță și inspirație! Ce mă bucur că am făcut-o. Gândirea lor este exact ce ne trebuie pentru viitorul țării si pentru următorul ei pas! Cum zic englezii they are a breath of fresh air”.

Poza 2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus