Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Maestrul Ion Besoiu lanseaza un nou film despre Sibiu

„Sibiu, Religii, Etnii, Toleranţă” este cel de-al doilea film despre Sibiu la care a lucrat maestrul Ion Besoiu. Filmul a fost prezentat acum două seri și urmează să fie lansat în cursul acestei luni.
„Sibiu, Religii, Etnii, Toleranţă” este o plimbare prin istoria Sibiului şi prin vieţile celor care au scris-o, precum Andrei Şaguna sau Samuel von Brukenthal. Periplul este continuat cu bisericile oraşului - Catedrala Sfânta Treime, Biserica Sfânta Elisabeta, Biserica Buna Vestire, Biserica Ursulinelor şi cu poveştile lor.
„Nu a fost un film neapărat religios. A fost un film care s-a vrut o demonstraţie de înţelegere cultură. Noi vrem să continuăm cu alte filme despre marile personalităţi ale acestui oraş, care au dat naştere la o gândire extraordinară şi care au făcut mult pentru acest oraş”, a mai spus realizatorul filmului, Ion Besoiu.
Maestrul Besoiu a mai adăugat că, şi pe viitor, Consiliul Judeţean care a susţinut acest proiect a fost de acord să-şi acorde sprijinul şi pentru următoarele filme, o continuare a acestei incursiuni la rădăcina istoriei sibiene.
Filmul va fi pus în circulație pe suport DVD.

Prezentarea filmului a avut loc în cadrul evenimentului care a marcat lansarea siteului campaniei 10 Mari Sibieni (www.marisibieni.ro), campanie în cadrul căreia Ion Besoiu a fost votat printre cei mai mari 10 sibieni ai tuturor timpurilor.
 „Eu şi Teodor Tulpan suntem singurii în viaţă dintre cei zece. Mă bucur să constat că sunt considerat unul dintre cei tineri, eu care sunt un om bătrân de optzeci de ani. Am o mândrie exacerbată că sunt sibian, ca am învăţat la Liceul Lazăr, că pot să revin oricând în acest oraş plin de istorie şi de cultură”, a spus actorul Ion Besoiu.

Foto: 10 Mari Sibieni

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

sibian

Acum 11 ani

Multa,multa sanatate!Maestre!
Raspunde

Ioana Ocneriu

Acum 11 ani

Felicitari pentru aceasta a doua reusita.Acum mai mult ca niciodata sunt mandra ca m-am nascut in Sibiu si mandra ca traiesc in aceeasi perioada cu maestrul Ion Besoiu.Salutari din indepartatele tinuturi ale sultanatului Oman, salutari redactiei Turnul Sfatului. Citesc saptamanal publicatia si ma bucur ca sunt la curent pe aceasta cale cu noutatile despre Sibiu.Cu mult drag si dor!! La multi ani Romania!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus