Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Peste 50.000 de metri patrati de asflat nou anul acesta la Medias

Investiţiile au ocupat în bugetul anului 2010 ponderea cea mai mare.

 

Din totalul bugetului alocat investiţiilor, 11 milioane de lei au reprezentat lucrările de investiţii şi de reparaţii la sistemul rutier. Până acum s-au finalizat lucrările la infrastructura rutieră pe 11 străzi (Greweln, Angărul de Jos, Haţeg, Strugurilor, Viilor, Muscelului, Movilei, Plopului, Legheşului, Wewern, Teilor), iar alte 14 străzi (Măgurei, Gorunului, Măceşilor, Vişinilor, Perilor, Cireşilor, Angărul de Sus, Ghimbav, Piscului, Amurgului, Moşnei, Socului, Măghiranului, Lalelelor şi Bârsei)  sunt în lucru.

De asemenea anul acesta au fost turnaţi 32.596 mp de covoare asfaltice şi 18.413 mp de plombe asfaltice.

 „Anul acesta am finalizat lucrările la blocul de locuinţe sociale de pe str. Luncii, iar lucrările la Centrul de recuperare persoane cu handicap şi bloc cu 33 de locuinţe sociale sunt practic gata, urmând ca şi aceste unităţi locative să fie repartizate. Totodată am finalizat lucrările de anvelopare termică la Şcolile Generale nr.5 şi 7, la Colegiul Tehnic Mediensis şi la Grup Şcolar Automecanica. Cinci blocuri de locuinţe din cartierul După Zid beneficiază de  programul naţional multinanual privind creşterea performanţei energetice derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi practic 380 de familii vor plăti mai puţin factura la încălzirea termică o dată cu anveloparea termică a imobilelor”, spune primarul Neamţu.

În plus, tot anul acesta la Centrul de Îngrijire Persoane Vârstnice ce se va construi în curtea Unităţii de Asistenta Medico – Sociala s-a obţinut avizul de la Direcţia Monumentelor Istorice şi s-a predat Proiectul Tehnic, urmând ca anul viitor să înceapă construcţia efectivă. De asemenea anul acesta a fost mărită capacitatea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială cu 9 locuri.  Elevii Şcolii Maghiare Istvan Bathory s-au mutat în casă nouă după ce au fost finalizate lucrările la construcţia situată pe strada M. Viteazul. Tot anul acesta a fost amenajată o nouă creşă în cartierul Gura Câmpului, de care beneficiată 30 de copii.   Investiţiile vor avea ponderea cea mai mare şi în bugetul anului 2011.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus