Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Primarul și angajații Primăriei din Mediaș renunță la 10% din salariu

Primarul și angajații Primăriei din Mediaș renunță la 10% din salariu

Gheorghe Roman, primarul Municipiului Mediaș anunță că, pentru următoarea ședință a Consiliului Local, a propus spre aprobare un proiect ce prevede, printre altele, diminuarea cu 10% a sporului de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă pentru toți angajații Primăriei Mediaș. Alături de ei, primarul spune că, în spirit de solidaritate, va renunța atât el, cât și Christine Thellmann, viceprimarul municipiului, la același procent din salariu. Din economiile făcute, primarul spune că banii vor fi transferați de la bugetul local către unitatea de Asistență Medico-Socială, Căminul de Bătrâni și către Spitalul Municipal Mediaș.

„Poate mai mult ca oricând consider că, în acest moment, este important să gândim și să distribuim bugetul local pentru a răspunde nevoilor create de noul coronavirus dar și pentru a continua lucrările din oraș. Pe lângă măsurile pe care le-am luat încă de la începutul crizei am considerat oportun ca în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local să trimit spre aportare un proiect ce prevede diminuarea cu 10% a sporului de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă pentru toți angajații primăriei. Având în vedere că salariul meu și cel al domnișoarei viceprimar sunt stabilite la nivel central și nu prin hotărâre de consiliul local, în semn de solidaritate, am decis ca și salariile noastre să fie reduse tot cu 10%. Nu în ultimul rând, le-am propus consilierilor locali să accepte și ei reducerea indemnizației lor cu același procent. În plus, direcțiile a căror activitate s-a diminuat semnificativ, vor lua măsuri referitoare la gestionarea personalului. Din economia făcută astfel, vor fi transferați bani de la bugetul local către unitatea de Asistență Medico-Socială, Căminul de Bătrâni și către Spitalul Municipal Mediaș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

R

Acum 2 ani

Este un inceput. Asteptam si pe altii sa urmeze exemplul.
Raspunde

lipsa de educatie naste monstri

Acum 2 ani

Pai daca renuntau la 50% din salariu, mai ca puteau fi luati in seama; in felul asta n-au facut altceva decat ca s-au facut de ras. Indivizii astia chiar ca s-au dus acolo pentru salariu.
Raspunde

gigi contra

Acum 2 ani

Dar matale la ce procent ai renuntat din salariu? Mergi la munca pt. bani, nu-i asa? Oare acei ppamen nu merg tot pt. bani la munca? Oare n-au stomac, copii, facturi si rate de platit ca altii? Vorbesti sa te afli in treaba....renunta matale la 50% din salariu si poate iti vor urma si altii exemplu...
Raspunde

burgermeister

Acum 2 ani

Cred sunteti unul dintre acei monstri....
Raspunde

Tudor

Acum 2 ani

Stai putin! Angajatii primariei primesc “spor de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă”? Iar din acest spor ei vor sa renunte la 10% doar (!!) desi probabil majoritatea nici nu mai pasesc zilele astea in primarie? Si cu asta ei spun ca fac un bine si sunt solidari cu populatia? Spor de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă? Pe bune?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus