Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
3°C

42 de arcasi, aliniati la start

Arcaşi din toate colţurile ţării vin astăzi la Sibiu pentru prima ediţie a concursului Archery Masters Trophy, primul concurs de tir cu arcul organizat la Sibiu. Sub patronajul Federaţiei Române de Tir cu Arcul, concursul este organizat de cluburile Vektor şi Aktiv şi va reuni 42 de sportivi din 10 cluburi din ţară. Printre ei, campionul naţional en-titre, sibianul Mugur Nicu.

Evenimentul a debutat astăzi cu o conferinţă de presă şi un Open Class adresat reprezentanţilor mass-media şi bloggerilor sibieni. „Sperăm ca acest concurs să devină o tradiţie. Am organizat multe concursuri în ţară şi chiar doream să venim şi la Sibiu. Am găsit aici un partener foarte energic în clubul Vektor şi cred că va fi o competiţie extrem de interesantă, pentru că va reuni cei mai buni sportivi în această disciplină”, spune Doru Dănileţ, preşedintele clubului Aktiv din Bucureşti.

Toţi sportivii care vor veni la Sibiu sunt clasaţi pe primele cinci locuri fie la campionatele naţionale indoor, fie la cele outdoor, fie la concursurile de field sau cele de arc tradiţional. Concurenţii vor fi împărţiţi în trei divizii, arc compound, arcul olimpic sau arcul tradiţional. „În România avem în jur de 500 de sportivi legitimaţi în tirul cu arcul. În ţări precum Olanda, Franţa, Anglia, un singur club numără cel puţin 500 de sportivi. De exemplu, locul I la Cupa Mondială se premiază cu 40 de mii de dolari. Aici este un sport care se practică din plăcere, fără beneficii materiale. Concursul de la Sibiu este singurul care are premii în bani”, spune Mugur Nicu, campionul naţional en-titre. Un echipament complet de concurs valorează în jur de 2000 de euro. „Ne bucurăm să găzduim acest concurs şi ne dorim să aducem Sibiul în prim-plan în competiţiile de tir cu arcul. E un sport extrem de plăcut iar de anul viitor dorim să organizăm aici în poligon cursuri, atât pentru copii cât şi pentru adulţi”, spune Despina Miron, preşedintele clubului Vektor.

Astăzi, la ora 16, încep antrenamentele oficiale iar tot astăzi are loc şi şedinţa tehnică a competiţiei. Prima rundă de calificări începe mâine, la ora 9:30 iar cea de-a doua la ora 15, după pauza de masă. Finalele sunt programate pentru duminică, de la ora 9 iar ceremonia de premiere va avea loc la ora 12:30. Premiile sunt oferite de sponsorul principal, TransEuropa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus