Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Fondatorul Wikileaks ramane in arest

Fondatorului Wikileaks, Julian Assange i s-a refuzat cererea de eliberare pe cauţiune. După ce informaţiile dezvăluite pe site-ul său au declanşat o adevarată furtună la nivel mondial, acum atenţia presei se îndreaptă spre Assange. Arestarea lui nu este singura problemă cu care se confruntă ”jurnaliştii” de la Wikileaks. După ce autorităţile elveţiene au impus închiderea unui cont bancar al lui Assange, PayPal a blocat contul folosit de organizaţia WikiLeaks pentru strângere de fonduri, iar MasterCard şi Visa au anunţat că suspendă plăţile către site până în momentul finalizării anchetei.
La rândul ei, și compania care manageriază Visa a avut de suferit. Grupuri de hackeri simpatizanți ai Wikileaks au lansat o serie de atacuri pe adresa visa.com. Siteul este, la ora redactării acestei știri, închis.
Avocaţii lui Assange susţin că arestarea sub acuzaţia de molestare sexuală, este un complot politic, în condiţile în care Assange va rămâne în arest până la prima audiere din 14 decembrie. Kristinn Hrafnsson, purtatorul de cuvant al site-ului Wikileaks a declarat pentru Euronews: „Arestarea domnului Julian Assange nu va afecta planul nostru de a elibera alte informaţii, în conformitate cu programul nostru prestabilit. Deci, operaţiunea va continua în mod normal”. Fişierul poate fi accesat doar prin intermediul unui cod complicat. Wikileaks susţine că site-ul este în curs de operare nu doar din Londra ci şi din alte locaţii secrete.
Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Wikileaks a lansat mii de mesaje clasificate de la trimişii SUA în întreaga lume.
Ministrul de externe al Australiei a spus că SUA este responsabilă pentru eliberarea informaţiilor diplomatice pe Wikileaks, nu fondatorul australian, Julian Assange.
Potrivit BBC, într-un material apărut în ziarul The Australian, miercuri, Assange a acuzat guvernul australian de "proxenetism ruşinos", pentru că se pune în totalitate la dispoziţia SUA.

Foto: nydailynews.com
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus