Miercuri,
26.03.2025
Cer Senin
Acum
9°C

Ignatul s-a sarbatorit mai devreme in Muzeul Astra

La Cârciuma din Bătrâni s-a sărbătorit astăzi Ignatul, printr-o demonstraţie practică de sacrificare a porcului. La eveniment au fost inviaţi mai mulţi artişti printre care şi Doiniţa Sâmbotin şi Izabela Tomiţă, care au prezentat un program de colinde.

Obicei din străbuni, sacrificarea porcului se face înaintea sărbătorii Naşterii Domnului, de Ignat, în data de 20 decembrie. Pomana porcului, este denumirea pe care o poartă masa care se dă după terminarea treburilor care includ pregătirea produselor specifice din carne de porc: cârnaţi, caltaboşi, tobă, pateu. Felul de mâncare tradiţional, numit pomana porcului, este obţinut prin prăjirea bucăţilor de carne (bucăţi de muşchi, ficat, slănină, coastă, falcă, reprezentând toate părţile animalului sacrificat) în grăsime. Conform tradiţiei alături de mâncare se serveşte ţuică tradiţională sau vin.

Evenimentul face parte dintr-un program de animaţii pe teme de tradiţii culinare propus de Muzeul Astra, alături de restaurantul Cârciuma din Bătrâni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

hans

Acum 14 ani

Pai, nu ne-au interzis idiotii aia din UE sa mai taiem porcul \"barbar\"?
Raspunde

dan

Acum 14 ani

pot sa tot interzica, nu ii ia nimeni in seama. Pe de alta parte si consumul de droguri este interzis dar lumea tot nu se opreste
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus