Marţi,
15.06.2021
Innorat
Acum
18°C

“Nu avem ca obiectiv promovarea. Posibilitatile noastre financiare sunt destul de limitate"

Pentru toată suflarea microbistă din România Voinţa Sibiu a fost fără îndoială supriza anului 2010. Cu o echipă mică dar foarte ambiţioasă Sibiul se află în prezent pe primul loc al Seriei a II-a în Liga II de fotbal. Pe loc de promovare în Liga I. Acolo unde Sibiul n-a mai fost de pe vremea răposatului Inter Sibiu. Care este atmosfera la echipă înainte de sărbători ne spune chiar finanţatorul Voinţei, Ioan Hămbăşan.

Reporter: Ştiţi ce zice presa naţională despre Voinţa Sibiu? Că este printre singurele trei echipe din Europa care anul acesta, respectiv turul de campionat, n-au luat bătaie.

Ioan Hămbăşan: Eu n-am văzut despre Voinţa în presa naţională.

Rep.: Gazeta Sporturilor şi Pro Sport, chiar de mai multe ori.

I.H.: Ok, este normal! Este munca care s-a depus aici în fiecare zi, este normal faţă de atmosfera de muncă foarte plăcută de la echipă, faţă de ambianţa de aici, în care lucrează jucătorii, şi în primul rând ambiţia de la club, de la portar până la preşedinte de club. Este un colectiv foarte ambiţios şi chiar ne-am propus să nu pierdem. Dovadă este şi faptul că până acum totul ne-a ieşit aşa cum ne-am propus.

Rep.: Una din cele trei echipe de care vorbeam mai devreme este Manchester United. Sau era până acum câteva zile, că a luat bătaie...

I.H.: Cred că faci o confuzie sau n-ai înţeles bine. Şi la noi mai sunt echipe care n-au luat bătaie. În seria cealaltă a Ligii II este Ceahlăul Piatra Neamţ, nici ei n-au luat bătaie. Şi nici Poli Timişoara n-a luat bătaie în turul de campionat în Liga I. Deci mai sunt... Ideea este că avem totuşi o echipă axată pe apărare şi al cărei scop este să nu primească gol în primul rând. Antrenorul echipei noastre, de meserie fiind fundaş, şi-a propus să facă foarte bine faza defensivă. Iar din a doua jumătate a turului de campionat a început să facă bine şi faza ofensivă.

Rep.: Odată cu rezultatele acestea foarte bune, creşte presiunea şi pe umerii dumneavoastră şi ai echipei? Deja apar alte pretenţii de la echipă, suporteri...

I.H.: Într-adevăr, creşte foarte mult presiunea şi pe noi şi pe jucători dar nu o să fie stresul chiar atât de mare întrucât obiectivul Voinţei Sibiu nu este promovarea în Liga I. Prin urmare, aceste rezultate nu pot decât să ne bucure. Noi privim lucrurile foarte lucid, foarte limpede, şi dacă ne iese ne bucurăm că suntem acolo, dar nu avem obiectivul promovarea în Liga I. Posibilităţile noastre financiare sunt destul de limitate. Toată lumea vede numai partea frumoasă a lucrurilor dar dacă este să intrăm în amănunte este destul de greu de fapt este. Până acuma ne-a ieşit. Sper ca şi returul să-l continuăm în acelaşi trend.

Rep.: Acum echipa este cu salariile şi toate plăţile la zi?

I.H.: Da, suntem cu toate plăţile la zi. Bine, în limita bunul simţ, adică se mai întâmplă câteodată să avem mici întârzieri de câteva zile, o săptămână, dar nimic semnificativ.

Rep.: Dacă tot am ajuns la partea financiară, vom vedea iarna acesta jucători noi la echipă, pregătiţi ceva transferuri?

I.H.: Deocamdată vreau să spun că nu am făcut o analiză. Zilele acestea avem banchetul, ne vom întâlni cu toată echipa, după care o să facem o analiză la rece, o să analizăm clar dacă trebuie să plece cineva sau dacă trebuie să vină cineva la echipă. Dacă mă întrebaţi pe mine, probabil vor veni doi jucători.

Rep.: Sunt jucători pe care îi aveţi în vedere, îi urmăriţi?

I.H.: Da, sunt jucători cu care am şi discutat şi care sunt interesaţi de Voinţa Sibiu.

Rep.: Unul dintre aceşti jucători este Istvan Szabo?

I.H.: Istvan Szabo s-ar putea să nu mai fie. Lui i s-a oferit o şansă, am discutat cu el dar se pare că ar avea alte planuri, care nu prea coincid cu ale noastre.

Rep.: Ok. Noutăţi aveţi legate de domnul Beckenbauer şi eventuala sa invetiţie la Sibiu?

I.H.: În primul rând nu este vorba despre domnul Beckenbauer ci despre o delegaţie foarmată din doi oameni de afaceri din Germania, printre care şi persoana amintită. Dicuţile în acest caz sunt destul de avansate şi sper ca până la sfârşitul acestui an să putem semna şi un protocol de colaborare pe care să-l dezvoltăm în viitor.

Rep.: Dumneavoastră aveţi vreun model în rândul finanţatorilor de echipe din România?

I.H.: Nu! Nu pot să mă compar eu cineva de prin Liga I spre exemplu, eu sunt mai modest.

Rep.: Şi atunci care este cheia succesului?

I.H.: Cheia succesului este în primul rând sufletul, să pui suflet în ceea ce faci. Apoi contează foarte mult liniştea de la echipă şi nu în ultimul rând mă felicit că am adus antrenorul şi jucătorii pe care mi i-am dorit. Mă bucur foarte mult că pot lucra cu nişte oameni care se situează la acelaşi nivel de gândire şi cu care din capul locului se poate ajunge la o înţelegere realistă, clădită pe o fundaţie destul de serioasă. Asta am repetat-o de fiecare dată, toţi jucătorii care ua venit la Voinţa Sibiu, în proporţie de peste 50 la sută n-au venit pentru bani. Ştiu că toţi trebuie să trăim dar nu punem banii în faţă ca un criteriu al relaţiei noastre. Drept dovadă altfel putem lucra şi rezultatele se văd.

Baza Voinţa rămâne la echipă

Primăria Sibiu a pierdut şi cel de-al doilea proces cu Prefectura Sibiu în privinţa scoaterii la vânzare a terenului pe care există baza sportivă Voinţa. În luna iulie Tribunalul Sibiu a anunţat că decizia este favorabilă în favoarea Prefecturii. Municipalitatea a făcut recurs pentru ca terenul, în suprafaţă de 42.071 metri pătraţi, să poată fi totuşi vândut. Recent, şi acest al doilea proces a fost pierdut. Lider în Seria II La finalul turului de campionat în Seria a II-a a Ligii secunde de fotbal Voinţa Sibiu s-a clasat pe primul loc, cu 30 de puncte. Pe locul II se află echipa Petrolul Ploieşti u 28 de puncte, cele două echipe aflându-se în acest moment pe locuri promovabile în Liga I. Tot 28 de puncte, dar un golaveraj mai slab are şi CS Mioveni, clasată pe locul III.

Comentarii

8 comentarii

un sibian

Acum 10 ani

O treaba excelenta ce sa facut la Vointa Sibiu , bravo dl. Vonica si Hambasan
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

Ionica Hambasan a dovedit inca o data ca este o mare capacitate, ce a facut el pt. sibieni nu e lucru usor, si aici nu ma refer doar la Vointa, oricum e un om de cuvant si un invingator. Felicitari si tine-o tot asa.
Raspunde

Sorin Bogdan

Acum 10 ani

Felicitari,dar ar trebui cumva impulsionati sa vina cu bani si sponsorizari toti oamenii potenti financiar din Sibiu !
Raspunde

CSU SIBIU

Acum 10 ani

1.nenea reporter este total pe langa, bine ca il corecteaza hambasan, auzi printre singurele trei echipe din europa care nu au laut bataie, sau ca presa nationala scrie despre vointa, geniule nici nu scrie nimeni, nici prea locala nu scrie, si sunt numai in romania 3 echipe care nu au nicio infrangere! 2. primaria si consiliul local ar trebui sa se implice, pentru ca astfel se da un mesaj si la investitori, si nu ar strica ca acestia sa fie sfatuiti sa isi indrepte atentia catre sport, doar mai au si ei cereri la autoritatile locale, si nu ar strica ca in schimbul solutionarii lor, oamenii de afaceri sa mai bage si o mica sponsorizare la sport, ca doar isi fac si publicitate, castiga toata lumea.
Raspunde

Nasu

Acum 10 ani

Bravo Ionica!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Toata stima si respectul ptr dl Ioan Hambasan!ptr tot ce a facut! ca a reanviat fotbalul sibian!acuma este momentul potrivit ca dl primar Johannis si adevarati investitori, sa si de a mana si sa lase orgoliile deoparte si sa se inplice cu adevarat in fotbalul SIBIAN!Treziti va !oameni buni!daca nu acum! atunci cand?Multumim VOINTA!Sarbatori fericite!
Raspunde

eu

Acum 10 ani

sa intelegem ca in retur o sa piarda toate meciurile??? avem experienta inca de pe vreme Soimi
Raspunde

radu

Acum 10 ani

daca nu o sa vina un investitor in iarna asta , tot ce s-a facut pana acum la club e degeaba ..in retur o sa fim nevoiti sa pierdem ..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus