Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Cererea de revocare a masurii arestarii preventive, depusa de Florin Apostu, judecata la Constanta

 

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, care ar fi trebuit să judece vineri cererea de revocare a măsurii arestării preventive depuse de şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Nicuşor Apostu, acuzat de fapte de corupţie, şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Constanţa, ca urmare a faptului că joi acesta a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), trimite Agerpres.
Pe rolul instanţei din Alba Iulia a fost înregistrată marţi o cerere de revocare a măsurii preventive şi de liberare sub control judiciar depusă de Apostu, aflat în arest de la sfârşitul lunii octombrie. Ca urmare a faptului că între timp DNA l-a trimis pe Apostu în judecată, alături de alte cinci persoane, magistraţii din Alba Iulia şi-au declinat vineri competenţa în judecarea cererii respective în favoarea Curţii de Apel Constanţa, instanţă unde se va judeca procesul, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean. 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa întrucât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat această instanţă ca instanţă competentă să judece cauza în fond şi egală în grad Curţii de Apel Alba Iulia, la solicitarea Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA.
Potrivit unui comunicat dat joi publicităţii, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Nicuşor Apostu, şi pe Tiberiu Narcis Popescu, ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu.
Apostu este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, reţinere sau distrugere de înscrisuri, favorizare a infractorului, fals în declaraţii, fals material în înscrisuri oficiale şi de uz de fals. Popescu este acuzat dare de mită, complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului, complicitate la infracţiunea de reţinere sau distrugere de înscrisuri, complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de uz de fals.
În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, Sebastian Dumitru Cârstea, director la Liceul Carol I din Sibiu, soţia acestuia, Mihalea Izabela Cârstea, ambii acuzaţi de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracţiunea de dare de mită, şi Nicolae Boţa, pentru dare de mită. 
În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume bani şi aparţinând inculpaţilor Apostu Florin Nicuşor, Popescu Tiberiu Narcis, Carabulea Ilie, Cârstea Sebastian Dumitru şi Cârstea Mihaela Izabela. 
Pe 20 şi 21 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, în conformitate cu prevederile legale, măsura reţinerii şi, respectiv, arestării magistratului. Prin încheierea din data de 27 octombrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile a inculpaţilor Apostu Florin Nicuşor şi Popescu Tiberiu Narcis, măsură ce a fost prelungită. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Bistos

Acum 11 ani

Da, ma rog, cand le vine randul celor de la Universitatea Lucian Blaga? Cine-i tot scuteste? Mai ales pe hotul ala mare...
Raspunde

Gyuri!

Acum 11 ani

As vrea sa-i vad ,,fetitze\" vreo 10 ani la Aiud, la ,,mititica\"! Ii duc dorul si-l regret pe Vlad-Tepes! Ce simplu se rezolva cazul si nu mai era necesar mutarea la Constanta.
Raspunde

ARESTAREA LUI CARABULEA

Acum 11 ani

Pe cand judecarea in stare de arest a lui CARABULEA pentru a nu mai trage sforile in acest proces
Raspunde

teodor

Acum 11 ani

cretanului de la 3: pe cand arestarea lui tac\'to, ca te-a facut in palma si te-a zvarlit in fofoloanca ma-ti?
Raspunde

pt unguru de la 2

Acum 11 ani

as vrea sa o vad de mamicata aia unguroaica vreo 10 ani fetita, asa sa o nenorocim pana nu mai poate sta jos :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus