Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Expozitie de afise electorale din Germania, la Sibiu

 

O expoziţie care include 50 de afişe electorale ce surprind "Problema germană în oglinda campaniilor electorale germane dintre 1949 şi 1990" va fi deschisă, joi, la Sibiu, materialele urmând să fie expuse ulterior şi la Bucureşti, Timişoara şi Satu Mare, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatori, expoziţia intitulată "Problema germană în oglinda campaniilor electorale germane dintre 1949 şi1990" este adusă în România de Centrul de Stat pentru Educaţie Politică din Baden-Württemberg (Germania) şi prezintă în retrospectivă, prin 50 de afişe electorale sugestive, patru decenii din istoria Germaniei divizate.
"Conflictele pe tema unui sistem politic, social şi economic «bun» sau pe tema drumului «bun» către unitatea germană nu au determinat doar raporturile germano-germane, ci au iscat adesea în Republica Federală controverse puternice, care îşi găsesc în mare parte expresia în afişele electorale. Afişele electorale pot comunica aspecte ale vieţii politice într-o formă succintă, penetrantă şi frapantă. Conţinând atât imagini cât şi text, ele pot fi folosite, prin
felul deosebit în care sunt compuse - la fel ca şi caricaturile - pentru a exprima opinii politice, pentru publicitate şi propagandă", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, organizatorii au ales România ca destinaţie a acestei expoziţii pentru că "instituţiile germane din România au promovat limba şi cultura germană de-a lungul timpului în diferite forme", dar şi "pentru a aduce în opinia publică românească o imagine a Germaniei cât mai reală şi unitară".
"Odată cu globalizarea apare şi nevoia ca iubitorii de istorie să aibă acces public la date şi aspecte politice din istoria recentă a Germaniei. De asemenea, există în România şi necesitatea de a dezvolta tinerilor o gândire democratică prin activităţi extracuriculare de acest gen. Astfel de concepte democratice conduc la dezvoltarea individului ca atare, dar totodată şi la progresul întregii societăţi (fie ea românească sau germană)", se mai arată în comunicat.
Această expoziţie itinerantă va fi deschisă publicului la Sibiu, Bucureşti, Timişoara şi Satu Mare, în perioada decembrie 2010 - martie 2011.
În fiecare dintre aceste patru oraşe, vor fi organizate seminarii de instruire pentru elevi şi studenţi, ca activităţi extracuriculare.
La Sibiu, expoziţia va fi vernisată, joi, la ora 17.30, la Centrul de Cultură şi Întâlniri "F. Teutsch" al Bisericii Evanghelice din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus