Un număr de 150 de studenţi ai Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) vor participa, în următoarele 16 luni, la stagii de practică la mai multe instituţii din municipiul Sibiu, în cadrul unui proiect cu cofinanţare europeană, în valoare de peste 900.000 de lei.
Facultea de Litere şi Arte Sibiu a lansat, miercuri, un proiect destinat studenţilor, intitulat "Stagiile de pregătire practică a studenţilor - un pas important în tranziţia de la studiu la viaţa activă", implementat în următoarele 16 luni în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal "Astra", Casa Corpului Didactic Sibiu, Muzeul Naţional Brukenthal şi Biblioteca Judeţeană "Astra", transmite corespondentul Mediafax.
Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 doreşte să crească adaptabilitatea pe piaţa forţei de muncă a tinerilor studenţi şi creşterea inserţiei profesionale a acestora.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de ULBS, obiectivele specifice ale proiectului vizează dezvoltarea competenţelor profesionale ale studenţilor, prin urmarea de stagii de practică în diferite instituţii, dar şi formarea competenţelor specifice ale tutorilor de practică şi dezvoltarea unui plan de carieră pentru studenţi prin activităţi de consiliere şi orientare profesională.
Grupul ţintă al proiectului este constituit din 150 de studenţi de la Facultatea de Litere şi Arte, specializările Litere, Limbi Moderne Aplicate, Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării şi din 11 tutori de practică din partea partenerilor incluşi în proiect.
Pe parcursul celor 16 luni de proiect se vor derula activităţi formative, stagii de practică ale studenţilor la parteneri, activităţi de consiliere profesională pentru studenţi, campanie de informare pentru studenţi în legătură cu stagiile de practică profesională, activităţi de promovare a proiectului şi organizarea unei sesiuni de comunicări.
Proiectul are o structură unitară şi vizează intersectarea activităţilor de consiliere şi orientare profesională cu cele de organizare, implementare, monitorizare şi evaluare a stagiilor de practică ale studenţilor. Aceştia vor învăţa rigorile muncii şi cum să se adapteze condiţiilor specifice, vor dezvolta relaţii sociale şi vor învăţa să comunice în activitatea profesională.
"Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului vor avea continuitate şi după încheierea perioadei de implementare a proiectului, universitatea continuând să propună servicii de traducere şi interpretariat precum şi servicii de monitorizare a stagiilor de practică, grupul urmând să fie lărgit prin înfiinţarea Laboratorului de Inginerie Lingvistică, care va deveni o bază de formare şi pregătire pentru studenţii facultăţii", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului este de 943.000 de lei, iar contribuţia ULBS este de doi la sută.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Ana lu Manole
Acum 2 ore
Virgil Caragea
Acum 4 ore
Un cititor
Acum 4 ore
Sibian
Acum 5 ore
Joe Doe