Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
3°C

Proiect de pregatire practica a studentilor din fonduri UE, la ULBS

 

Un număr de 150 de studenţi ai Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) vor participa, în următoarele 16 luni, la stagii de practică la mai multe instituţii din municipiul Sibiu, în cadrul unui proiect cu cofinanţare europeană, în valoare de peste 900.000 de lei.
Facultea de Litere şi Arte Sibiu a lansat, miercuri, un proiect destinat studenţilor, intitulat "Stagiile de pregătire practică a studenţilor - un pas important în tranziţia de la studiu la viaţa activă", implementat în următoarele 16 luni în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal "Astra", Casa Corpului Didactic Sibiu, Muzeul Naţional Brukenthal şi Biblioteca Judeţeană "Astra", transmite corespondentul Mediafax.
Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 doreşte să crească adaptabilitatea pe piaţa forţei de muncă a tinerilor studenţi şi creşterea inserţiei profesionale a acestora.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de ULBS, obiectivele specifice ale proiectului vizează dezvoltarea competenţelor profesionale ale studenţilor, prin urmarea de stagii de practică în diferite instituţii, dar şi formarea competenţelor specifice ale tutorilor de practică şi dezvoltarea unui plan de carieră pentru studenţi prin activităţi de consiliere şi orientare profesională.
Grupul ţintă al proiectului este constituit din 150 de studenţi de la Facultatea de Litere şi Arte, specializările Litere, Limbi Moderne Aplicate, Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării şi din 11 tutori de practică din partea partenerilor incluşi în proiect.
Pe parcursul celor 16 luni de proiect se vor derula activităţi formative, stagii de practică ale studenţilor la parteneri, activităţi de consiliere profesională pentru studenţi, campanie de informare pentru studenţi în legătură cu stagiile de practică profesională, activităţi de promovare a proiectului şi organizarea unei sesiuni de comunicări.
Proiectul are o structură unitară şi vizează intersectarea activităţilor de consiliere şi orientare profesională cu cele de organizare, implementare, monitorizare şi evaluare a stagiilor de practică ale studenţilor. Aceştia vor învăţa rigorile muncii şi cum să se adapteze condiţiilor specifice, vor dezvolta relaţii sociale şi vor învăţa să comunice în activitatea profesională.
"Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului vor avea continuitate şi după încheierea perioadei de implementare a proiectului, universitatea continuând să propună servicii de traducere şi interpretariat precum şi servicii de monitorizare a stagiilor de practică, grupul urmând să fie lărgit prin înfiinţarea Laboratorului de Inginerie Lingvistică, care va deveni o bază de formare şi pregătire pentru studenţii facultăţii", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului este de 943.000 de lei, iar contribuţia ULBS este de doi la sută.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Plagiator

Acum 12 ani

La un articol de mai jos am scris: \"Vrajeli opreniste si laude fara rost prin ziarele sponsorizate de ULBS! Tot ce scrie in articol vizeaza cativa studenti. Problemele reale ale ULBS vizeaza pe cei 25.000 de studenti romani care platesc la greu. A fost o noua plimbare a lui Oprean pe banii ULBS in China, unde a mai fost de mai multe ori. Problema lui Oprean este ca la intoarcere a primit pleasca: A INCEPUT URMARIREA PENALA IMPOTRIVA LUI OPREAN SI DUSE IN CAZUL FRAUDELOR DIN DOSARUL \\\"CONCEPT\\\". SA VEDEM CUI II VA MAI DA MANA SA-I SALVEZE LA INFINIT PE FAPTUITORI. Lui Rusu ?, lui Irimie ? Va interveni din nou Carabulea la magistrati, cu formula \\\"dau oricat sa-i dea NUP lui Oprean\\\"? Daca da, atunci pe unde va scoate statul roman camasa la CEDO? Tot ocrotind infractorii, am ajuns sa nu fim primiti in spatiul Schengen. Locul lui Oprean este langa prietenii lui (nedespartiti) Carabulea si Apostu, dar nu la Ramada, pe care Oprean i-a cedat-o stapanului atotputernic al orasului Sibiu, in detrimentul ULBS. \"
Raspunde

anghel

Acum 12 ani

nu te lasi, delatorule! macar, trimite comentariul asta infantil la toate cele peste 1.500 de ziare din tara, sa stim o treaba, ca vei ajunge de notorietate, si de neghib, si de delator, si de plagiator... anatema sit!
Raspunde

pentru anghel cel jegos

Acum 12 ani

Dupa incarcatura de ura se vede ca esti apartinator al gastii oprean-duse. Nu va convine ca trebuie sa dati socoteala, ai? Dar culmea jegului este ca tocmai oprean si duse se plang de delatori! Duse a fost publicat in ziar, in 1990, ca informator al securitatii. Ei vorbesc de delatori?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus