Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

Solutia minune: centura-aeroport

Alunecările grave de teren de la capătul pistei noului Aeroport Internațional Sibiu vor deveni extrem de grave din primăvară.

de Traian Vuia Vuitton

Ciclurile îngheț-dezghețrepetate ce vor urma până în jurul Zilei Internaționale a Femeii vor afecta grav stabilitatea unei părți considerabile din Aeroport, avertizează specialiștii de la Consiliul Județean.

Având în vedere amploarea evenimentelor care urmează, conducerea CJ Sibiu și-a chemat specialiștii la o discuție, în urma căreia au ajuns la o concluzie. ”Nu putem să ignorăm și anume constructorii, pe cei de la Max Boegl. Le-am promis niște fonduri suplimentare și au venit la discuții. După alte suplimentări făcute pe loc direct din bugetul județean, am reușit sp îi convingem pe cei de la Max Boegl să ne lase să îi mai plătim încă o dată pentru a lucra la ideea noastră”, a declarat înainte de a pleca în concediu Martin Bottesch, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Soluția-minune la care s-au gândit cei de la CJ este adaptarea centurii Sibiului și pentru traficul aerian. ”Am făcut studii. E criză, nu știu dacă ați văzut, dar nici naiba nu prea merge pe centură. Așa că, acolo, către Cristian, pe secțiunea a doua, avem cam doi kilometri de autostradă în linie dreaptă. Ei bine, am vorbit cu cei de la Consiliu să ne plătească pentru a strica ceea ce au construit cei de la Vectra Service. Adică să desființăm rândurile de parapeți care separă cele două sensuri de mers. Punem două bariere la un cap și la celălalt al liniei drepte și aveți o pistă cum mulți și-ar dori”, a declarat pentru Turnul Sfatului unul din reprezentanții Max Boegl.

Lucrările vor fi executate între Crăciun și Revelion și vor avea termen de garanție până de Sfântul Ion.

”Oricum avem tot mai puține curse care operează pe aeroportul nostru. Cunosc eu o firmă a unei bătrânici de 80 de ani și cumpărăm niște autobuze cu care să asigurăm transportul pasagerilor de pe pista-centură până în noul terminal. O să fie perfect”, asigură și Augustin Sava, directorul Aeroportului Internațional Sibiu.

Textul şi fotografia de mai sus reprezintă un pamflet şi trebuie tratate ca atare!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus