Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Adevaratele stenograme din dosarul Apostu

Într-o ultimă șansă înainte de începerea procesului care va dura ani de zile, Turnul Sfatului a obținut câteva din stenogramele celebrului, deja, dosar Apostu. Vă avertizăm că discuțiile purtate în convorbirile interceptate de procurorii DNA dezvăluie o realitate greu de înghițit.

O primă discuție surprinsă de procurorii DNA are loc între magnatul sibian lie Carabulea și Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza. Chiar dacă, în spațiul public se evită, cei doi se pare că își povestesc des problemele.

dr. ing. Ilie Carabulea: Excelență!

ÎPS Laurențiu Streza Excelență, pe dracu'! Ilie, tu n-ai somn?

dr. ing. I. C.: Laur, scuză-mă dacă te-am trezit, dormeai?

ÎPS L. S.: Nu, număram îngeri pe tavan cu ochii închiși! Compuneam Pastorala de Crăciun în vis și mă rugam la Daniel cu degete încrucișate pe pernă! Normal că dormeam! Ce vreai? Dacă iar vrei să te spovedesc prin telefon, îți repet: nu merge așa, nu se pune! Trebuie să intri în biserică!

dr. ing. I. C.: Nu, nu-i vorba de spovedanie...

ÎPS L. S.: Și nici blestemele de la Paște nu mi le retrag! Tu ai vrut război pe Hotelul Continental, acum ai război! Apropo de blesteme, te mai doare spatele?

dr. ing. I. C.: Du-te dracu', că toată săptămâna m-o nenorocit un junghi! Tu erai?

ÎPS L. S.: Da cine, mă, Rășinăreanu'? Așa-i că-s tot io mai bun? Și să vezi ce carte de afurisenii mi-o adus Daniel astă vară, cică-i de la Muntele Athos! Știi că grecii nu se joacă cu treburile astea! Să văd, încerc săptămâna asta, să îmi spui dacă faci hepatită.

dr. ing. I. C.: Hai mă că exagerezi acum... știi că utima oară când am stat prin spitalele lui Vonica m-am plictisit așa tare, de în trei zile o adus ăla trei cutii cu jocuri cu autocare, i-am făcut salonul flotă... Bă, da stai așa, că io te-am sunat, ce facem aici? Acum că te-ai trezit de-a binelea, mergi tu un pic până la geam și vezi ce-ți face Audi-ul?

ÎPS L. S.: Iiiisuse Hristoase! Dacă iar i-ai pus pe badigarzi să-mi scrie cu cuiul pe capotă Atlassib Leasing, mă jur că mâine la prima oră slujbă cu sobor de preoți fac împotriva ta! Pitic de la Cacova ce ești!

dr. ing. I. C.: Mai rău, ce zici de „Allah Forever”?

ÎPS L.S.: Blachina… strachina… cap de viperă…. Biip! Biip! biip!

Bingo, Dingo, planetara şi bucşa

Aria convorbirilor monitorizate s-a întins mult în cercetarea celor de la DNA. Procurorii anticorupție au înregistrat chiar și discuțiile între procurorul general al României, Codruța Kovesi și tatăl ei, prim-procurorul pensionat, Ioan Lascu.

Lascu Ioan: Ce faci fată? M-a sunat Piticu…

Laura Codruţa Kovesi: Care Pitic? Gheorghe Aldea?

L.I.: Nu.

L.C.K.: Trihenea?

L.I.: Nu.

L.C.K.: Cazan?

L.I.: Nu.

L.C.K.: Carabulea?

L.I.: Aproape…

L.C.K.: Apostu?

L.I.: Bingo!

L.C.K.: Bingo? Bingo şi mai cum?

L.I.: Nu Bingo. Bingo spui când ai linie sau toate numerele de pe carnet.

L.C.K.: Bingo nu e o marcă de câine?

L.I.: Nu, ăla e Dingo.

L.C.K.: Te-a sunat un câine???

L.I.: Nu. Dingo e un câine. Bingo e un joc. Apostu e un procuror. El a sunat.

L.C.K.: Şi i-ai spus că sunt plecată în Groenlanda la pescuit?

L.I.: Da. M-a întrebat dacă se poate să-ţi trimită o lansetă şi o planetară şi o bucşe dreapta faţă.

L.C.K.: Ce dracu să fac cu planetara şi bucşa?

L.I.: Nu ştie nici el, a zis că asta avea Piticul Pitic pe stoc. Săptămâna viitoare are promoţie la mere ionatan. Vrei?

L.C.K.: Nu. Mai are cumva uşi de interior cu spărtura de 90?

L.I.: O să-l întreb pe Pitic, ca să-l întrebe pe Piticul Pitic. Altfel, e bine? La ce-ţi trebuie uşă?

L.C.K.: Au greşit ăştia de la intervenţii rapide apartamentul. Mi-au spart uşa.

L.I.: Tu stai în bloc cu interlopi?

L.C.K: Nu, nu-i mare lucru. Mi-a venit apa 70 de lei, am făcut reclamaţie împotriva administratorului şi ştii şi tu că ăştia se iau foarte în serios. Au vrut să intre peste el să-i facă un flagrant în baie şi au greşit etajul.

L.I.: Şi nu-ţi pun uşa la loc?

L.C.K.: Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat. D-asta caut ceva mai ieftin, dacă mă înţelegi…

L.I.: No bine. Dacă mă sună, îi zic de uşă. Cu vizor sau fără?

L.C.K.: Fără. Îmi plac surprizele.

L.I. Ciau.

L.C.K.: Ciau.

Dar din dar se face ferma

O altă discuție a fost înregistrată de procurorii DNA tocmai într-o seară de duminică, înaintea unei săptămâni grele de lucru. Discuția a fost inițiată de magnatul sibian taman la zece seara trecute fix.

Carabulea Ilie: Te iubesc, șerifule!

Apostu Florin: Excelenţă, te rog io, nu mai exagera că îmi crapă și acum obrazul de rușine. Autocare de-astea să nu îmi mai dai...

C.I.: Florine, ce-ai, mă, ești bolund?

A.F.: Păi, don’ doctor inginer, după ce polițaii mei i-o trimis la închisoare pe toți ăia 20 de fraieri la care aveai datorii, excelența ta i-ai trimis în excursie la Cacova cu un autocar pe două nivele...

C.I.: Niveluri, Florinaș, niveluri e corect.

A.F.: Așa, doctore excelență, așa, că uitasem... Deci, polițiștii cu autocarul pe două niveluri...

C.I.: Cel mai bun autocar, Florinaș, cel mai bun fiul meu. Aer condiționat, plasme, toaletă...

A.F.: Păi, da, excelență, dar când s-o trezit pe drum dimineața, ăia de sus o făcut infarct. O început să urle că autocarul lor n-are șofer.

C.I.: Florine, lasă asta, altceva vreau. Spune, ți-o răspuns?

A.F.: Excelenţă, am încercat...

C.I.: Păi, dăi, dăi, ca să... să răspundă.

A.F.: Pot să dau de mai multe ori?

C.I.: Excelență, Florine, mă, băiatule... Poți de câte ori zic io... Mai dăi... Avem ditamai fermăloaia, doar mă știi.

A.F.: Uite, așa fac... dacă pot mai mult, deci, io nu știam. Dau acum, așaa, orange mums, niște Beeswax... Ce să... ce să-i mai dau?

C.I.: Păi, dăi, mă, dăi pături, dăi tractoare, dăi recolte, ce mama măsii! Dă-i, că altfel nu ne dă...

A.F.: Ooo, gata, Eminență, dacă îmi permiți. Gata, chiar acum o acceptat tot. Clar că e on-line Lascu senior.... Ne-o luat tot la Farmville. Deci, ce zici, excelență, e momentul să îi trimitem și Codruței un Friend request?

Textul şi fotografia de mai sus reprezintă un pamflet şi trebuie tratate ca atare!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

24 comentarii

tarnau

Acum 13 ani

traznivar dumnezeu de nebuni na cinste
Raspunde

grancea

Acum 13 ani

Ati inteput si voi propaganda? (ca Antena 1 sau Tribuna) Trebe sa iasa ne-a Ilie cu toti ailalti alb ca neaua din colindele lui Hrusca nu-i asa? si cand te gandesti ca nu-i singurul....
Raspunde

fane

Acum 13 ani

asta-i pamflet?! as! niste nerozii, scrise de un bolnav... insu\', pamfletar? as! poate, flasnetar...
Raspunde

viorel

Acum 13 ani

n-am putut citi mai mult de 3 randuri. Ar fi de dorit ca cineva: Parnica, Belinski,... sa-si asume sub semnatura acest cretinism!
Raspunde

cristi s.

Acum 13 ani

io am ras. unele faze sunt tari. macar sa radem. alea cu carabulea si streza sunt belea. ma, nu va e frica de blesteme :))
Raspunde

lol

Acum 13 ani

mare tiganie ca si autorul articolului
Raspunde

Fiti mai seriosi

Acum 13 ani

Este un subiect prea important pentru a fi luat in deradere cu astfel de texte. Problema principala care ar trebui abordata am gasit-o comentata la un articol anterior din acest ziar. Iat-o: \"Apostu nu este un caz singular in Parchetul Sibiu. Categoric! Sunt si alti procurori care fac la fel. Eu as incepe verificarile tocmai cu seful de la judet, Ioan Irimie, cel pus sef de fostul \\\"cuplu\\\" Poiana-Berghezan pentru a sluji tocmai mafia al carei sef suprem, Carabulea, a fost trimis in judecata. Dar de Jugastru ce spuneti?\"
Raspunde

Nu conteaza

Acum 13 ani

La cat sunteti de informati orice articol scris de voi poate fi considerat un pamflet
Raspunde

marius albin

Acum 13 ani

Ziarul justitiarul al marelui gargarist albin marinescu tocmai il injura pe Vadim. S-ai fie rusine acestui porc securist, declarat prin sentinta definitiva colaborator si turnator al securitatii , porcul punandu-si pana si casa la dispozitie ca loc de intalnire securista !! Vezi sent.civila nr.3078/06.10.09 a curtii de apel bucuresti. La cati oameni a facut asta rau!
Raspunde

SIB

Acum 13 ani

M-ai facut curios sa citesc Justitiarul, ca Justitiarul sibian l-am citit si este cea mai tare ancheta jurnalistica legata de coruptia din Sibiu pe justitie, oameni de afaceri si politic. La cati oameni a facut rau? Aia despre care scrie nu prea sunt oameni cinstiti.
Raspunde

Observator

Acum 13 ani

Nu cred ca au suferit oamenii din cauza lui Marinescu, iar cei despre care scrie in Justitiarul sunt oameni ticalosi dovediti prin documente. Probabil ca comentatorul de la numarul 9 este unul dintre acei ticalosi care nu stie cum sa formuleze o propozitie corect gramatical ( corect este sa-i). In plus ticalosul este si las semnand cu numele celui pe care il acuza!
Raspunde

Observator

Acum 13 ani

La cati oameni a facut asta rau? Vreau sa vad si eu un singur om cinstit care a suferit din cauza lui Marinescu!
Raspunde

mirel @11,12

Acum 13 ani

Ia uite ma si la asta ! Ai trait pe vremea turnatorilor la securitate sau esti un tauras de dupa revolutie ? In orice caz , daca incerci sa minimalizezi ce a insemnat un turnator , mai ales cum spune ala de mai sus , ca si-a pus si casa la dispozitia securitatii pt. intalniri conspirative , inseamna ca esti un habarnist ! Oare cui faceau rau turnatorii si securitatea ? Iti spu eu : tuturor acelora care aveau curaj sa mai spuna sau sa mai faca ceva impotriva regimului ; si aia erau si sunt EROI ! Nu laturi ca Marinescu, cel care ne spune noua acum ce justitiar este ! Genul asta de lichele si impostori trebuie indepartati din viata publica (auzi: turnatorul a devenit prorietar de ziar si ne spune noua ce este coruptia si democratia ) cu suturi in fund.
Raspunde

gicu securistul

Acum 13 ani

13 este acelasi cu 9, sigur un borfas despre care a scris Albin in ziarul lui! bine le faci, frate, da-le in continuare la cocoasa! nu avea cum sa fie turnator si proprietatar de casa conspirativa simultan, idiotule!!! ori un, ori alta, deoarece asa erau dispozitiile operationale pe vremea aceea.
Raspunde

gicu@gicu se-curistul

Acum 13 ani

da ma matematicianule 13=9 ! Si mata=parasuta. Mai bine citeste sentinta ce o pomeneste ala de mai sus , ca-i publica si poti s-o citesti pe net. Se-curist mic si turnator conspirativ.
Raspunde

Cititor

Acum 13 ani

Pentru toti cei de mai sus: 1.Continutul articolului-pamflet nu are nici o legatura cu comentariile privitoare la Marinescu. Concluzia: cei atacati in Justitiarul au dat comanda sa fie la randul lui atacat Marinescu. 2.Nu am gasit pe internet sentinta, pe captura lui C.Blaga apare doar un numar de dosar. Concluzia: sau sentinta nu exista sau cel care ii da numarul si data face parte din interiorul justitiei sibiene atacate in articolul \"Coruptie generalizata si institutionalizata la Sibiu\" publicat in 12 noiembrie 2010 de Justitiarul Sibian si are acces la dosarele instantelor superioare. 3.Marinescu a scris si a explicat in Justitirul sibian despre dosarul lui de la CNSAS, de peste un an, vedeti pe internet articolele \"Transformarea unei victime a Securitatii in colaborator al acesteia\" si \"Mircea Dinescu - trafic de influenţă, luare de mită, furt din arhivele CNSAS?\" - Justitiarul sibian din 22 decembrie 2009. 4.Fiti linistititi (sau nelinistiti !), Marinescu nu se va lasa pana nu isi dovedeste nevinovatia.
Raspunde

@cititor

Acum 13 ani

!;) Daca zici tu ... ia vezi si aici : podulminciunilor.ro/2010/12/28/marius-albin-marinescu-patronul-si-ziaristul-de-la-justitiarul-sibian-a-fost-declarat-de-cnsas-colaborator-al-securitatii/. Mise pare o chestiune evidenta .Curtea a hotarat ca albin al nostru este securist ! Daca are onoare , renunta la viata publica si inchide sandramaua de ziar de 2 bani.
Raspunde

Marcel Rusu

Acum 13 ani

Si eu am cautat sentinta 3078/06.10.09 pe portalul Curtii de Apel Bucuresti si nu exista asa ceva. Acolo se poate cauta io decizie judecatoreasca doar dupa numarul de dosar. Este clar ca ziaristul incomod este atacat la comanda de cineva din interiorul justitiei despre care s-a scris in ziarul Justitiarul si care acces la documentele care nu se fac publice, cum sunt sentintele judecatoresti, care se comunica in cadrul dosarului pe site, dar fara numar. Apostu nu poate sa fie, fiindca este la mititica, asa ca nu a mai ramas decat Marcel Rusu, presedintele Tribunalului, un personaj de o mie de ori mai corupt decat procrorul sef arestat. Indiferent daca a fost sau nu colaborator, Marinescu trebuie sa fie un om slab, daca renunta la a mai scrie fiindca este atacat pe net chiar despre ticalosii de care scrie. Astia, sub protectia anonimatului, vor sa-l discrediteze. Aha, inca ceva! Daca ziarul este de 2 bani, atunci de ce va agitati atata sa-l discreditati pe patron? Ce are sula cu prefectura? Ziaristul S.R. Stanescu a fost dovedit din 1992 ca a fost colaborator al Securitatii si pentru asta scrie in continuare si apare si la tv. Legea nu-i interzice sa profeseze in mass-media, in schimb nu-i permite sa candideze la alegeri. Atat! Pe voi va deranjeaza doar ca-i singurul din Sibiu care spune adevarul despre coruptie si despre voi, mafiotii!
Raspunde

Marcel Rusu

Acum 13 ani

Tu, asta cu IP 193.200.150.125, esti singurul care te agiti pe aici, dar plasezi rahatul tau de mesaj si pe alte site-uri , ca l-am gasit dupa numarul de sentinta cand am cautat pe internet. Doar acolo unde ai zis ca este, pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti nu l-am gasit. Se vede ca este o chestie personala si-l urasti mult pe Marinescu. Bine va face, tie si restului de cioflingari si hoti despre care scrie in ziarul lui. La multi ani, Justitiarul!
Raspunde

Despre Marinescu

Acum 13 ani

Toti cei avizati cat de cat stiu ca cei care au colaborat efectiv cu Securitatea si aveau varta lui Marinescu in 1990, au fost recuperati de SRI, iar dosarele lor nu au fost date la CNSAS. Albin a atacat mafia sibiana (si nu numai) cu succes, facandu-si dusmani influenti. CNSAS este o institutie ca toate celelalte din Romania. Voteaza 11 membrii. Adeseori, 5 se pronunta ca omul nu a faacut politie politica, iar 6 se pronunta ca a facut politie politica. Cat este de relevant? Orice ar fi facut, munca foarte prost platita a lui Albin este de mare utilitate sociala. Pacat ca nu are bani mai multi sa-si promoveze anchetele jurnalistice in randul opiniei publice. Daca ma aude, ii transmit un indemn din partea unui om pe care nu stiu daca-l cunoaste: CONTINUA D-LE ALBIN !!!
Raspunde

nemilosu

Acum 13 ani

Baaaai !!! Panfletu\'i fain si voi va certati ca chiorii..Acu\' m-am trezit din betie si vreau niste Bach, ca mi-emi place chestiile cu cultura!
Raspunde

Revin cu ce am uitat

Acum 13 ani

Cititi pe site-ul ziarului jusititiarul de sibiu despre mafia sibiana. Ar cam fi randul lui Rusu Marcel si cazul ca SRI sa nu-l mai protejeze!
Raspunde

pt. nr. 9

Acum 13 ani

Vadim a demonstrat ieri ca-i nebun, asa ca din nou ziarul lui Marinescu a avut dreptate. Si vezi ca termenul corect este gargaragiu, nu gargarist.
Raspunde

pt. spitalul nr. 9

Acum 13 ani

Articolul se numeste \"Banii sau certificatul medical, Vadime!\" si este pe site-ul Justitiarul, impreuna cu dezvaluirile despre protipendada sibiana si mafia grangurilor din Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus