Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Directorul Teatrului Radu Stanca: Din cauza legii aberante avem 45 de spectacole lunar dar dam bani inapoi

 

Directorul Teatrului "Radu Stanca", Constantin Chiriac, afirmă că, din cauza "aberaţiei legislative", actorii instituţiei au ajuns să facă performanţă, să joace câte 45 de spectacole pe lună, dar să nu poată fi remuneraţi corespunzător, fapt care "nu încurajează competiţia".
Constantin Chiriac a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că din cauza "aberaţiei legislative" actorii instituţiei pe care o conduce nu pot fi remuneraţi corespunzător, deşi fac performanţă, transmite corespondentul Mediafax.
"Trag un semnal de alarmă pentru prima dată de când sunt în fruntea acestei instituţii: din cauza aberaţiei legislative am ajuns să muncim, să încercăm să facem performanţă şi să câştigăm cât mai mult, dar să dăm bani înapoi. Este, cred eu, cea mai mare aberaţie care se poate întâmpla în România, care arată că nu se mai încurajează competiţia şi aducerea de resurse, ci pur şi simplu ideea de a vegeta, de a sta legumă. Noi putem foarte bine să nu jucăm 45 de spectacole pe lună, ci să jucăm 14-15, cum fac toate teatrele din România. Ei bine nu! Noi am dorit să jucăm cât mai mult şi să avem încasări, încât să ne putem pregăti noi premiere", a declarat Constantin Chiriac.
Directorul teatrului sibian a spus că actorii vor continua să joace la fel de mult ca şi până acum, că nu vor face rabat de la calitate, dar vor continua să atragă atenţia asupra "aberaţiilor" pe care le mai întâlnesc în legislaţie.
"Este o aberaţie şi o semnalez pentru prima dată, pentru că s-ar putea să se mai întâmple acest lucru. Vom continua să spunem că jucăm cu 25 la sută mai puţin şi vom continua să semnalăm aberaţiile, după ce vom face calculele şi vom vedea ce înseamnă noua Lege a salarizării", a declarat Constantin Chiriac.
El a precizat că, după ce va fi analizată noua Lege a salarizării, se va stabili un nou text care va fi spus pe scenă în timpul reprezentaţiilor, în semn de protest.
De la reducerea salariilor cu 25 la sută, actorii sibieni, la fiecare reprezentaţie, au o modalitate de protest faţă de această decizie a Guvernului. Ei întrerup spectacolul după ce au jucat 75 la sută din acesta şi le explică spectatorilor că ei doar pentru atât au fost plătiţi.
"Dragi prieteni, aţi urmărit până aici 75 la sută din spectacol. Potrivit Hotărârii de Guvern, noi suntem plătiţi cu 75 la sută. Procentual vorbind, am putea considera că noi ne-am făcut datoria. Am putea să ne oprim aici, iar dumneavoastră să plecaţi acasă. Motivaţi de faptul că dumneavoastră reprezentaţi raţiunea noastră de a fi, pentru că aţi cumpărat bilet întreg, din dorinţa de a vă oferi un strop de bucurie şi din respectul pe care vi-l purtăm vom continua", spun actorii la fiecare spectacol, dar continuă reprezentaţia până la final.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

G

Acum 13 ani

Luna chiriaceana, ca si cea klingoniana, are 45 de zile si este fara sarbatori, iar timp de 6 luni este si fara nopti, ca la Polul Nord. Cine draq mai crede balivernele pungasului asta imbogatit pe spinarea si naivitatea sibienilor?
Raspunde

A4

Acum 13 ani

Citeste programul teatrului si vei vedea ca sunt programate si cate 2 spectacole in multe zile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus