Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Organizatorii "Ice Hotel" de la Balea, somati de o firma suedeza sa schimbe denumirea obiectivului

 

Organizatorii "Ice Hotel" de la Bâlea Lac au fost somaţi de o firmă din Suedia să schimbe denumirea obiectivului turistic, pe motiv că este marcă înregistrată de aceasta, iar de luni sigla hotelului şi biletele au fost modificate, noua denumire fiind "Hotelul de gheaţă".
Managerul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Leo Klingeis, a declarat, luni, corespondentului Mediafax că o firmă din Suedia a trimis o înştiinţare prin care le solicită să renunţe la denumirea de "Ice Hotel".
"În hârtia pe care am primit-o de la ei scrie că «Ice Hotel» este marca lor înregistrată şi ne cer ca până în 10 ianuarie să schimbăm denumirea hotelului de la Bâlea Lac. Noi am angajat o firmă de avocatură specializată pe mărci înregistrate, care face verificările necesare pentru a vedea dacă este într-adevăr aşa sau nu", a declarat Leo Klingeis.
El a spus că, dacă se confirmă ca fiind marcă înregistrată denumirea de "Ice Hotel", vor depune o contestaţie.
"Vom face o contestaţie la această înregistrare pentru că nu cred că se pot înregistra cuvinte atât de uzuale. De fapt, hoteluri există cu milioanele în întreaga lume, iar «ice» este traducerea în limba engleză a cuvântului românesc «gheaţă». Nu cred că aşa ceva se poate înregistra ca marcă, dar verificăm", a declarat Leo Klingeis.
Managerul complexului turistic de la Bâlea Lac realizat din gheaţă şi zăpadă a afirmat că, începând de luni, denumirea construcţiilor este "Hotelul de Gheaţă 2010", denumirea fiind schimbată din "Ice Hotel 2010".
"Nu vrem să ne ceară despăgubiri în cazul în care se dovedeşte că au dreptate, aşa că toate biletele, comunicarea şi numele oficial au fost schimbate, denumirea fiind tradusă în limba română. De astăzi (luni - n.r.) hotelul se numeşte Hotelul de Gheaţă", a declarat managerul complexului turistic de la Bâlea Lac.
Hotelul de Gheaţă are 14 camere, cea de-a şasea ediţie a construcţiei fiind mai mare faţă de cele precedente.
Constructorii lucrează, în prezent, la realizarea Bisericii de Gheaţă - parte a complexului - urmând ca sfinţirea acesteia să se facă în cursul acestei săptămâni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

coca

Acum 13 ani

sasu daca nu-i prost nu-i sas, iar prostul daca nu-i fudul nu-i prost destul! daca asta i-ar fi zis pe romaneste hotel de gheata nu avea nici dracu treaba cu el. dar a vrut sa arate ca stie limbi straine, adica engleza de balta, hop-sasa de de heltau si etnobotanica veche!
Raspunde

Cristi

Acum 13 ani

Se poate inregistra ca marca orice cuvant uzual, un exemplu notoriu este celebrul mar, sau Apple. Nu mai poate infiinta nimeni o alta firma Apple, care sa aiba acelasi profil, fara sa se astepte, mai repede sau mai tarziu, la somatii si procese. Cred ca organizatorii hotelului de gheata de la Balea au ales denumirea in engleza, deoarece engleza este o limba internationala (ca sa inteleaga si strainii despre ce tip de hotel e vorba) si nu pentru a concura cu denumirea suedeza. La fel de bine, puteau sa-i puna denumirea \"Eishotel\" sau \"Hôtel de Glace\". Daca una din aceste denumiri ar fi inregistrata, ar putea primi somatii.
Raspunde

Jukkasjärvi

Acum 13 ani

w-w-w.icehotel.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus