Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Numarul cazurilor de pneumonie a crescut cu peste 23 la suta, in ultima saptamana

Numărul cazurilor de pneumonie a crescut, în perioada 10-16 ianuarie, cu peste 23 de procente, faţă de săptămâna anterioară, cele mai multe cazuri înregistrându-se la copiii foarte mici, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în judeţ s-au înregistrat, în a doua săptămână a anului, 263 de cazuri de pneumonie, în creştere cu 23,47 la sută faţă de săptămâna precedentă. "Cele mai multe cazuri, peste o treime, au fost la grupa de vârstă 30-64 ani (78 de cazuri) şi la grupa de vârstă 0-4 ani (73 de cazuri). Rata consultaţiilor realizate de medicii de familie supravegheaţi a înregistrat o creştere de 25,88 la sută faţă de săptămâna anterioară", se arată în comunicat. Potrivit sursei citate, în creştere este şi numărul virozelor, peste 1.800 de persoane suferind de această afecţiune, în cea de-a doua săptămână a anului. "Numărul infecţiilor respiratorii acute din această săptămână se află peste media celor trei săptămâni anterioare. Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupa 0-4 ani", se mai arată în comunicat. Potrivit reprezentanţilor DSP, în ultima săptămână peste 40 la sută dintre solicitările către Serviciul de Ambulanţă Sibiu au fost pentru infecţii respiratorii acute, mai ales pentru copii foarte mici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 151

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus