Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Anibal Cavaco Silva, reales presedinte al Portugaliei

Preşedintele Portugaliei Anibal Cavaco Silva a fost reales în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, organizat ieri. Preşedintele a câştigat alegerile cu 55% din voruri, în faţa principalului său contracandidat, poetului socialist Manuel Alegre, care a adunat 19 % dintre sufragii.

„Voi fi un preşedinte activ şi loial, cooperând cu fiecare ramură de stat pentru sprijinirea strategiilor naţionale majore. În viitorul imediat, priorităţile vor fi lupta împotriva şomajului şi consolidarea economiei noastre„ a spus preşedintele în discursul adresat la aflarea victoriei, potrivit Euronews.

Preşedintele Anibal Cavaco Silva a fost pentru un deceniu, prim-ministru între anii 1980 -1990, iar în 2006 a câştigat, tot din primul tur alegerile prezidenţiale.
 
Rezultatele publicate de Ministerul de Interne asupra a 80% dintre circumscripţii au arătat că rata de abţinere a depăşit 53%, un record pentru alegerile prezidenţiale după revenirea la democraţie în 1974.

 

Foto

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus