Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Sibiul, in weekend. O selectie a evenimentelor

Cei care nu vor să urce la Păltiniş ca să profite de ultima zăpadă,  au în Sibiu o ofertă bogată din partea teatrului sibian, pentru  zilele care urmează.
Vineri, de la ora 18:00, la Teatrul „Gong” se joacă spectacolul „Honey, sugar and salt”, în limba engleză, după povestea „Sarea în bucate” a lui Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraş. „Honey, sugar and salt” este inspirat de morala şi înţelepciunea populară, şi se adesează tuturor, dar în special copiilor, care ştiu să preţuiască şi să iubeasca basmele unde conflictul dintre bine şi rău prinde viaţă în planul valorilor morale.
Seara se încheie la Teatrul Naţional „Radu Stanca”,  unde de la ora 19:00, este pus în scenă spectacolul „Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia”, cu Veronica Arizancu şi Iulia Maria Popa, regia Anca Bradu. Preţul unui bilet este de 10 lei, cu reducere de50% pentru studenţi şi pensionari.
Seara de sâmbăta aduce la Radu Stanca premiera „Îmi place cum miroşi” de Neil Simion. Spectacolul, în regia lui Şerban Puiu, reuneşte o distribuţie de excepţie, din care fac parte  Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scutea şi  Cristian Stanca. “Îmi place cum miroşi!” este o comedie spumoasă, concentrată în jurul a trei protagonişti Andy Hobart, Norman Cornell şi Sophie Rauschmeyer . Andy şi Norman sunt doi tineri cu ideologii radicale, care împart acelaşi apartament, ce serveşte şi drept sediu pentru mica lor afacere, redacţia ziarului “Prăbuşirea”. Sophie este o fostă înotătoare olimpică, susţinătoare a politicii americane, care se mută în apartamentul de lângă cei doi. Norman se îndrăgosteşte la prima vedere, dar Sophie nu îi împărtăşeşte sentimentele. Având în vedere obsesia lui Norman pentru Sophie, Andy se hotărăşte să o angajeze doar pentru a-l determina pe acesta să scrie în continuare la “Prăbuşirea”. În momentul în care Sophie se îndrăgosteşte de Andy, ziarul şi prietenia dintre cei doi colegi sunt puse în pericol. Ineditul producţiei de la Sibiu îl constituie aducerea pe scenă a celui de-al patrulea personaj, locotenentul Burt Fenneman, logodnicul lui Sophie, care în textul original este doar amintit într-un schimb de replici.  Spectacolul se joacă la Teatrului Naţional, de la ora 19:00, iar preţul unui bilet este de 15 lei, redus 10 lei.
Ziua de duminică o puteţi începe de la ora 10:00, la Teatrul „GONG”, cu „Der Gluckliche Prinz”, o piesă regizată de Lilly Krauss-Kalmar. Spectacolul inspirat de naraţiunea lui Oscar Wilde, reprezintă o poveste emoţionantă despre prietenie, generozitate şi dragostea nemarginita pentru ceilalti oameni.
Săptămâna se încheie cu nonconformistul spectacol „Ghidul copilăriei retrocedate”, în regia lui Gavriil Pinte. Cu o distribuţie de excepţie-Ciprian Scurtea, Gelu Potzolli, Mihai Coman, Cătălina Sima, Viorel Raţă, Ioana Blaga Frunzescu, Simina Contraş, Maria Anuşcă, Cristina Flutur, Eduard Pătraşcu, Ali Deac, Adrian Neacşu, Arina Ioana Trif, Codruţa Vasiu, Cristina Stoleriu, Laura Ilea, Iulia Maria Popa, Cătălin Neghină, Vlad Robaş şi Liviu Vlad - spectacolul „este fascinant pentru că, atât copilăria, cât şi Sibiul şi România sunt privite de către un important poet, în tot ce avem noi mai contradictoriu, rudimentar şi rafinat (...) în această ţară tristă plină de umor”, după cum îşi descrie  regizorul Gavriil Pinte creaţia. Spectacolul se joacă în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu, de la ora 19:00, iar preţul unui bilet este de 10 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus