Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

Un milion de lei acordati pentru ca Sibiul sa isi faca reclama

Un milion de lei va cheltui Primăria Sibiu, timp de 19 luni începând din septembrie 2011, pentru promovarea istorie baroce a orașului. Proiectul cu titlul “Sibiu Baroc Update” a fost acceptat spre finanţare în urma evaluării tehnice şi financiare, intrând în etapa pre-contractuală. Urmează vizita la faţa locului a echipei de evaluare şi semnarea contractului pentru obţinerea finanţării, anunță administrația locală. Campania de promovare a Sibiului va avea drept public ţintă turiştii români.
Valoarea totală a proiectului este de 1.018. 879 lei (inclusiv TVA), iar suma nerambursabilă solicitată din fonduri structurale este de 652.751,54 lei. Contribuţia municipalităţii sibiene la realizarea acestui proiect este de 169.561,46 lei.
Fondurile solicitate ca finanţare nerambursabilă vor fi folosite pentru acoperirea costurilor campaniei de promovare, participarea la târgurile de profil din ţară şi realizarea de materiale tipărite pentru promovarea resurselor turistice ale oraşului. În cadrul proiectului se vor promova o serie de resurse turistice: centrul istoric al Sibiului, Turnul Sfatului, zidurile de fortificaţii, traseul ecumenic (biserici reprezentative), traseul verde (pista de biciclete – grădina zoologică), muzeele care alcătuiesc Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi cele din componenţa Muzeul Naţional Brukenthal, precum şi agenda culturală. Totodată se vor edita calendare lunare de promovare a evenimentelor culturale care vor avea loc pe parcursul anului.
Municipalitatea doreşte ca prin intermediul acestui proiect de promovare să individualizeze şi să dezvolte mesaje publicitare pornind de la istoria barocă a oraşului Sibiu.
“Sibiul va avea astfel o nouă posibilitate de a-şi promova resursele turistice la nivel naţional, iar acest proiect se înscrie în strategia noastră de dezvoltare a domeniului turismului în Sibiu. Dacă Sibiul este foarte cunoscut în străinătate, prin acest proiect ne îndreptăm atenţia în primul rând asupra pieţei interne, încercând să atragem un număr şi mai mare de turişti”, a  declarat primarul Klaus Johannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

cc

Acum 11 ani

Buna treaba!
Raspunde

csu vointa sibiu

Acum 11 ani

Intr-o partidă amicală din stagiu de pregatire din Antalya, CSU Vointa Sibiu – Amkar Perm (prima liga din Rusia, locul 14 sezonul trecut) 1-1. Scorul a fost deschis de ruşi în minutul 68, echipa noastră egalând 6 minute mai târziu. ( MARII JURNALISTI SIBIENI UITA DE VOINTA< RUSINEEEE!!!!)
Raspunde

Adrian Milea

Acum 11 ani

f. multi bani aruncati pe brosuri ca sa-si faca plinul Honterus. cu banii astia mai bine se renovau cateva cladiri istorice lasate in paragina
Raspunde

octogon

Acum 11 ani

stie toto olteanul ce-i aia \"update\"? Daca tot e facut pentru romani, ar putea fi si pe romaneste! Tare mi-e teama ca iese iarasi ceva negandit, ca harta turistica de acum cativa ani facuta de austroeci, platita si scoasa cu tam-tam pe care nu era nici un hotel ci numai magazine si reclame.
Raspunde

Reclama?!?

Acum 11 ani

Buna seara! Va rog anuntati autoritatile publice referitor la craterele din asfalt de pe portiunea sensul giratoriu Vestem - giratoriul Mohu. Nu este posibil ca pe un drum european sa fie groapa de 3 m lungime, 30 cm latime si o adancime de vreo 20 cm. Ne facem de ras. Astazi venind de pe Valea Oltului priveam cu tristete cum un cetatean german a intrat cu masina intr-o asemenea groapa. Se pot intampla accidente grave in acea zona. Chiar nu mai verifica nimeni acest drum?!? Mergeti si faceti foto sa va convingeti!
Raspunde

GELU

Acum 11 ani

puteti sa ne scapati de caini cu banii astia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus