Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Conducerea Hotelului de Gheata de la Balea Lac contesta in instanta marca inregistrata de suedezi

 

Managerul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Leo Klingeis, a declarat, vineri, că a angajat avocaţi care vor contesta la Tribunalul Bucureşti înregistrarea mărcii "Ice Hotel" de către o firmă din Suedia şi că speră ca prin câştigarea procesului să se poată reveni la denumirea "Ice Hotel Bâlea Lac"
Managerul Hotelului de Gheaţă, Leo Klingeis, a declarat corespondentul Mediafax că avocaţii pe care i-a contactat au verificat înregistrarea denumirii de "Ice Hotel" făcută de firma din Suedia şi au constatat că există posibilitatea ca aceasta să fie contestată cu şanse mari de câştig.
"Am angajat deja avocaţi care se ocupă de problema denumirii. Aceştia lucrează la redactarea actelor, iar contestaţia la înregistrarea denumirii «Ice Hotel» de către o firmă din Suedia va fi depusă la Tribunalul Bucureşti. Avem speranţe foarte mari că vom câştiga, pentru că denumirea pe care au înregistrat-o suedezii este cu litere mici şi scrisă legat - icehotel - pentru că cele două componente sunt cuvinte uzuale şi nu cred că puteau fi înregistrate", a declarat Leo Klingeis, managerul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac.
Potrivit acestuia, reprezentanţii firmei din Suedia ar fi putut înregistra, eventual, denumirea de "Ice Hotel" însoţită de numele unei zone, al ţării sau al unei localităţi, dar nicidecum două cuvinte care, în limba engleză, înseamnă "hotel" şi "gheaţă".
Întrebat dacă intenţionează să acţioneze în instanţă firma din Suedia, în eventualitatea câştigării procesului de la Bucureşti, pentru daune sau prejudicii, managerul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac a declarat că nu a luat încă în calcul o asemenea variantă.
"Aşteptăm să vedem ce se întâmplă la Bucureşti cu această contestare a înregistrării denumirii şi apoi vom vedea. Deocamdată, nu ne-am gândit la niciun fel de acţiuni ulterioare referitoare la cererea de daune pentru prejudiciile aduse. Vom cere, însă, în mod cert, să achite cheltuielile de judecată pentru că ne-au creat acest inconvenient", a spus Leo Klingeis.
Organizatorii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac au fost somaţi, la începutul acestui an, de reprezentanţii unei firme din Suedia să schimbe denumirea obiectivului turistic, pe motiv că este marcă înregistrată de ei, iar sigla hotelului, comunicarea şi biletele au fost modificate, noua denumire fiind Hotelul de Gheaţă.
Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac din acest sezon are 14 camere, cea de-a şasea ediţie a construcţiei fiind mai mare decât cele precedente.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

coco

Acum 13 ani

ce labareala , avaiiii ..tiganie
Raspunde

vvv.icehotel.com : originalul

Acum 13 ani

Hotelul de gheata, originalul, exista de pe vremea când acest Klingeis se juca în pantaloni cu mâneca scurta si-n nisip printre blocuri. Un pretentios care se da mare si rotund. Numai când te uiti la el te întrebi de ce este atât de dubios incendiul cabanei Bâlea. Originala.
Raspunde

stoica

Acum 13 ani

bă analfabeţilor cu 4 clase voi daţi lecţii la suedezi .saŞI proşti că toţi sunteţi toţi cu 4 clase şi a-ţi venit ca mari investitori în România în frunta cu Miuler Martin de la SOBIS care i mare patron la Arpaş
Raspunde

hss

Acum 13 ani

cum o dat de bani se crede jmecher asta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus