Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Discutiile de la Cairo nu duc la solutii practice

Discuţiile din ultimele zile, între grupurile de guvern şi opoziţie i-au dezamăgit pe protestatari. Aceştia cer în continuare demisia preşedintelui Mubarak, în cadrul demonstraţiilor care continuă în piaţa Tahrir din Cairo.
Liderii grupurilor de opoziţie au declarat că discuţiile cu vicepreşedintele Omar Suleiman au fost nesatisfăcătoare.
„Toate sunt conduse de către armată şi aceasta este o mare parte din problema mea. Preşedintele este un om militar, vice-preşedinte este un om militar, primul ministru este un om militar”, a declarat liderul opoziţiei Mohamed ElBaradei, potrivit Deutsche Wellw.
 
Conducătorii Frăţiei Musulmanilor, cel mai mare grup de opoziţie din Egipt, a declarat că guvernul şi-a arătat „intenţiile bune”, dar nu şi dorinţa de a face modificări solide.
„Am intrat la discuţii cu o condiţie cheie şi asta a fost ca Mubarak să demisioneze, cu scopul de a începe o primă fază în democraţie. Trebuie ca Mubarak să dizolve parlamentul, să elibereze prizonierii politici şi să pună capăt stării de urgenţă. Până când acest lucru nu se va întampla, tinerii vor rămâne pe străzi şi vor protesta” a declarat Aboul Fotouh, membru senior al opoziţiei, potrivit Deutsche Welle.
Purtătorul de cuvânt al guvernului, Magdi Radi a spus că cele două părţi au convenit să formeze o comisie de judecători şi politicieni, să studieze şi să propună amendamente constituţionale şi legislative, modificări necesare, înainte de prima săptămână a lunii martie.
Negocierile au început duminică, cu o întâlnire între Suleiman şi liderii grupurilor de opoziţie, inclusiv Frăţia. Discuţiile sunt cunoscute ca primele discuţii între guvern şi Frăţie, grup interzis în mod oficial, dar tolerat în Egipt.
Vorbind duminică la televiziune Fox News, preşedintele Obama a declarat că discuţiile sunt benefice Egiptului, de aceea Mubarak ar trebui să renunţe la funcţia sa, pentru că  Egiptul cu siguranţă nu are de gând să se întoarcă la ceea ce a fost înaintea începerii protestelor.
SURSA Deutsche Welle  Sursa poza demotix.com; somaliaonline.com

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus