Vineri,
26.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Doi cetateni straini fara drept de sedere in Romania au fost gasiti in judetul Sibiu

 

Un cetăţean american şi o femeie din Republica Moldova, cărora le expirase dreptul de şedere în România, au fost găsiţi de poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Sibiu, cei doi fiind amendaţi cu câte 400 de lei, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Serviciul pentru Imigrări Sibiu, au fost găsite două persoane fără drept de şedere în România, una în municipiul Sibiu şi cealaltă la Mediaş.
"Cetăţeana din Republica Moldova a intrat în România în decursul lunii septembrie 2010, în baza vizei de lungă şedere în scop de studii, iar la expirarea dreptului de şedere conferit prin viză aceasta nu a solicitat prelungirea dreptului de şedere şi nici nu a părăsit teritoriul României", se arată în comunicat.
Ca urmare, poliţiştii au îndrumat-o către sediul Serviciului în vederea reglementării dreptului de şedere şi au amendat-o cu 400 de lei.
Potrivit sursei citate, cea de-a doua persoană care locuia ilegal în judeţul Sibiu este un cetăţean american.
"Străinul a avut drept de şedere în România până în luna februarie, dar nu a solicitat o prelungire ulterioară. Deoarece cetăţeanul străin nu a părăsit teritoriul României la data expirării dreptului de şedere, acestuia i-a fost emisă o decizie de returnare, cu obligativitatea de a părăsi teritoriul României în termen de 15 zile", se mai arată în comunicat.
Şi cetăţeanul american a primit o amendă de 400 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 213

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus