Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
7°C

"Nora" lui Ibsen revine pe scena teatrului din Sibiu

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 12 februarie, ora 19:00, spectacolul Nora în regia lui Radu – Alexandru Nica. Spectacolul va fi reluat după mai bine de un an, ultima reprezentaţie pe scena TNRS având loc pe 17 ianuarie 2010.

Spectacolul Nora este o adaptare după piesa O casă de păpuşi a dramaturgului norvegian Henrik Ibsen. Considerat una dintre cele mai controversate publicaţii de la sfârşitul secolului al XIX- lea, manuscrisul semnat de autor a fost inclus în urmă zece ani în Programul Memoria Lumii (Memory of the World Register) al UNESCO ca semn al recunoaşterii valorii istorice a textului prinfaptul că a influenţat naturalismul şi feminismul.

Nora Helmer este o femeie care a fost condusă toată viaţa fie de tatăl ei, fie de soţul Torvald. În momentul în care căsnicia îi este pusă la încercare, valorile Norei începe să se schimbe şi femeia decide să îşi ia soarta în propriile mâini. Spectacolul de la Sibiu se remarcă prin schimburile de replici condensate, relaţiile puternice şi dezinvolte dintre personaje. Ineditul acestei montări constă în cercetarea coregrafică prin care se redă tema centrală a textului: neputinţa partenerilor de a ajunge unul la celălalt. Personajele vorbesc, întind mâna pentru a se atinge, însă nici măcar privirile nu li se întâlnesc. Perspectiva e de o stranie picturalitate, trupurile lor sunt foarte apropiate, doar că plasate pe traiecte diferite. Întâlnirea, într-un minim punct al adevărului, e ratată matematic.

Radu – Alexandru Nica a primit premiului UNITER pentru cel mai bun debut în anul 2005 pentru regia acestui spectacol. Din distribuţie fac parte actorii Diana Fufezan, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Gelu Potzolli, Pali Vecsei şi Tania Anastasof. Acest spectacol s-a bucurat, de asemenea, de contribuţia scenografei Carmenicta Brojboiu şi a coregrafilor Florin Fieroiu şi Hugo Wolf.

Preţul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere. Biletele au fost puse în vânzare la agenţia teatrală din Bvd. Nicolae Bălcescu şi online pe bilete.sibfest.ro. Spectacolul are o durată de o oră şi douăzeci de minute.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

sibian

Acum 11 ani

Diana Fufezan face tot spectacolul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus