Marţi,
19.10.2021
Partial Noros
Acum
12°C

Atentat sinucigas in Pakistan soldat cu 31 de morti

Un atentator sinucigas a atacat o bază a armatei pakistaneze, omorând cel puţin 31 de persoane şi rănind alte 40.
Poliţia a descris atentatorul bazei militare din oraşul Mardan, ca fiind un adolescent de sex masculin, îmbrăcat în uniformă şcolară. Purtătorul de cuvânt al poliţiei Abdullah Khan, a declarat că atentatorul purta uniforma unei şcoli situate în zona, Aziz Bhatti College.
Acesta a întrat în unitate în cursul dimineţii, când recruţii îşi făceau exerciţiile de dimineaţă.
Un purtator de cuvant al talibanilor a declarat că militanţii sunt responsabili pentru bombardament, iar prim-ministrul Yusuf Raza Gilani a condamnat aspru atacul asupra regimentului, potrivit BBC.
„Asemenea atacuri sunt dovezi de laşitate, care însă nu poate afecta moralul agenţiior de securitate” a declarat Yusuf Raza, potrivit BBC .
Purtătorul de cuvânt al talibanilor Azam Tariq a declarat pentru agenţia de ştiri AFP, că este mândru de acest atac şi îl vede ca pe o răzbunare în numele persoanelor ucise de atacurile armatei SUA.
„Atacurile noastre vor continua asupra celor care continuă să îi protejeze pe americani”, a mai declarat Azam Tariq, potrivit BBC.
În 2006, un alt atac cu bombă, a ucis în acelaşi centru militar 20 de soldaţi. Regimentul Punjab este una dintre unităţilor militare cele mai faimoase din Pakistan.
Trupele pakistaneze au găsit tabere întregi în partea de nord-vest, unde copii de 10 sau 12 au fost instruiţi pentru a participa la atacuri sinucigaşe.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus