Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Cat ii costa pe patroni un concert de Ziua Indragostitilor

Pentru că se apropie mult trâmbiţata sărbătoare americană, cunoscută sub numele de  Valentine’s Day, românii caută câte un club sau bar, în care să se distreze pe o notă de muzică autohtonă, în timp ce sărbătoresc iubirea.
Managerii şi firmele care intermediază contracte cu artişti de toate mărimile, au început să asalteze locaţiile sibiene, încă de acum o lună, cu oferte la preţuri „nete , fără TVA, uşor negociabile în funcţie de numarul de artişti contractaţi pentru acelaşi eveniment”.
După preferinţe, se pot alege cântăreţi (pentru că de multe ori artişti e impropriu zis) de muzică populară, uşoară, etno, dance şi latino-dance, de petrecere şi manele, hip-hop, pop-rock şi rock, DJ-ei, momente vesele şi momente speciale.
Pentru că muzica cel mai des ascultată în cluburi e opera unor DJ-ei o să începem cu ei. Un show cu Dj Sava&Cristina Vasiu costă 1400 de euro, dar dacă aceştia nu sunt pe placul clientului, din listă mai pot fi aleşi şi Dj Rhinno&Sylva, cu un preţ ceva mai ridicat, respectiv 1700 de euro.
Dacă restaurantele cu specific românesc se hotărăsc să marcheze ziua de 14 februarie cu puţină muzică populară, pot negocia de la 500 de euro cât costă un concert Cristina Boboacă sau Petrica Ciobanu, până la 2.500 de euro pentru Dinu Iancu Sălăjanu sau Nicolae Furdui Iancu + Taraf. Dacă vor însă, să-l aleagă pe cel mai scump, pot opta pentru Grigore Leşe la preţul de 3.000 de euro. Tot aici s-ar încadra şi cei aflaţi la rubrica „Muzică etno”. Formaţia Etno practică un tarif de 900 de euro, în timp ce pentru Fuego preţul este dublu.
Locaţiile care preferă muzica de petrecere sau manelele au o ofertă mai vastă. Cel mai modest preţ îl are Nicu Paleru- 1700 de euro, urmat de Liviu Mititelu şi Viorica de la Clejani cu 5.000 respectiv 5.500 de euro, iar cel mai scump pe listă rămâne Adi Minune cu 9.000 de euro pentru 3 ore de prestaţie.
Muzica uşoară şi muzica dance nu mai au aceeaşi căutare, dar pentru nostalgici Carmen Trandafir şi Andreea Antonescu cântă cu 900 de euro. Dacă însă pretenţiile sunt mai mari, atunci pot fi aleşi Marcel Pavel, Simplu sau Sistem pentru 2.900, 3.900 şi 5.000 de euro.
Un concert hip-hop cu Bitză nu costă mai mult de 1.200 de euro, în schimb BUG Mafia şi Paraziţii nu cântă pe mai puţin de 2.500 de euro. Pentru amatorii de rock, există o mică ofertă undeva la coada listei. Iris are un tarif de 5.400 de euro, iar Vama puţin mai mult, respectiv 6.000 de euro. Preţuri acceptabile, în comparaţie cu cei de la categoria pop-rock. Dacă esti amator Loredana şi Agurida sau Stefan Banica Jr. şi trupa, scoţi din buzunar mai mult decât pentru orice alt moment artistic românesc, respectiv 10.000 de euro.
Şi uite aşa se vinde muzica românească în doze mici, dar la preţuri mari, în euro, pentru orice ocazie sau eveniment, inclusiv pentru veşnic comercialul Valentine’s Day.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus