Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Nicolae Furdui Iancu va cânta în această seară la Sibiu

Nicolae Furdui Iancu va cânta în această seară la Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu propune în această seară două evenimente în cadrul Festivalului Zilele Muzicale Româno-Americane. Este vorba de o seară de folclor și un concert simfonic în Piața Mare. 

Sâmbătă seara, de la ora 19.00 pe Esplanada Filarmonicii de Stat Sibiu va avea loc o seară de folclor alături de îndrăgitului interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu și Ansamblul Crai Nou. În deschiere va cânta Cristian Fodor.

Accesul va fi gratuit în limita locurilor disponibile.

Interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu a avut primul contact cu scena la doar 17 ani, cu orchestra liceului unde învăța. În anul 1987 i-a apărut primul LP și a înființat grupul folcloric „Crai Nou” din Alba-Iulia. A profesat în învățământ până în 1989, iar de atunci s-a dedicat în întregime cântecului popular.  Om de o mare valoare artistică și sufletească, Nicolae Furdui Iancu este și va fi mereu o mare stea și un simbol veșnic al folclorului românesc autentic din toate timpurile.

O voce amplă, încărcată de vibraţie, Cristian Fodor este singurul interpret hunedorean de muzică populară după 1990 premiat cu faimosul trofeu „Floarea din grădină”.

Concert simfonic în Piața Mare

De la ora 21.00, în Piața Mare are loc concertul simfonic „Un american la Sibiu”. Concertul va fi susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu dirijată de Daniel Spaw (SUA). Solistă va fi Sînziana Mircea, la pian, prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist.

Dirijorul american Daniel Spaw s-a născut în Nashville (SUA), iar actualmente este dirijor principal și director artistic al Filarmonicii din Bad Reichenhall (Germania). Tânărul și talentatul Spaw, care dirijează anual peste 100 de concerte, s-a consacrat în peisajul muzical germanic datorită muzicalității sale dinamice și versatilității care îi permite să abordeze o arie vastă de genuri și stiluri muzicale.

Pianista Sînziana Mircea are o carieră artistică bogată pe plan internațional, fiind prezentă pe mari scene din Europa, Asia și America de Nord. Debutul său la Ateneul Român a avut loc la frageda vârstă de 7 ani, urmat de debutul în SUA la 11 ani și un turneu pe continentul nord american la 14 ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Nicolae Furdui Iancu vine sa cante Prohodul Sibiului.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus