Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Cseke: Situatia fiecarui spital propus spre reorganizare va fi analizata inca o data

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că situaţia fiecărui spital propus spre reorganizare va fi analizată încă o dată şi nu este exclusă posibilitatea unor modificări, însă procesul de restructurare a unităţilor medicale va continua. Cseke a afirmat că propunerile de comasări şi reprofilări ale unităţilor sanitare au fost făcute în baza unor analize, iar în urma memoriilor primite va mai exista o verificare, transmite corespondentul Mediafax. "Am primit foarte multe observaţii, memorii, dacă vreţi şi foarte multe delegaţii de primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene şi aşa mai departe, i-am primit şi au depus memoriile. Vom mai face o analiză, în mod cert, cu privire la fiecare judeţ şi cu privire la situaţia fiecărui spital, dar procesul în mod cert merge înainte şi el trebuie făcut. Atât timp cât eu ocup această funcţie, această măsură trebuie făcută, pentru că, încă o dată, trebuie privit pacientul. Şi acolo unde nu ai linii de gardă sau ai o singură linie de gardă din punctul nostru de vedere este o problemă de tratament”, a spus Cseke. Ministrul a refuzat să se refere la situaţia Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, unde s-au strâns 50.000 de semnături online ale celor care se împotrivesc propunerii ca acesta să fie comasat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, sau la situaţia spitalului din Sărmaşu, unde peste 150 de oameni au participat, joi, la un miting de susţinere a păstrării destinaţiei actuale, acesta fiind propus să se transforme în azil de bătrâni.

"Nu doresc acum să comentez situaţia vreunui spital sau a altuia, vom face din nou o analiză, dar în mod cert procesul de reorganizare merge înainte. Analiza merge înainte, nu am spus că nu vor putea fi eventuale modificări, în funcţie de reanalizarea fiecărui judeţ şi a fiecărei situaţii de la spitale, dar din punctul meu de vedere acest proces trebuie făcut, chiar dacă este extrem de dureros, extrem de nepopular şi sigur nu m-am făcut iubit pentru această propunere. Dar eu cred că este mult mai corect să aduci o finanţare şi să concentrezi resurse umane în Târgu Mureş şi să încerci să dai acolo tot ce poţi să dai ca sistem sanitar, decât să ţii bolnavii în spitale mai mici, unde tratamentul aplicat este mult simplificat”, a conchis ministrul.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

xxx

Acum 11 ani

ce-ar fi sa analizezi si spitalele din Harghita dle ministru???poate dai un exemplu incepand de la ograda ta” apoi,poate va da prin cap sa analizati spitalele CFR si spitalele Militare ,care in marea si covarsitoarea lor majoritate nu au linii de garda, si care trimit bolnavii la spitalele pe care le vrei reorganizate !
Raspunde

lola

Acum 11 ani

un prost arunca piatra si 10 destepti................
Raspunde

ioio

Acum 11 ani

Ungure, lasa-ne !
Raspunde

noi

Acum 11 ani

mai bozgore, ce zici de o vizita intre cracii matii !!!
Raspunde

lol

Acum 11 ani

Asta seamana la mecla cu primarul sas si fara scoala de la Avrig. Moaca tipica de minoritar retatdat , dar musai conducator peste romani!
Raspunde

lol

Acum 11 ani

Asta seamana la mecla cu primarul sas si fara scoala de la Avrig. Moaca tipica de minoritar retardat , dar musai conducator peste romani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus