Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Ministrul Ariton si vestile proaste

Se va renunţa la preţurile reglementate pentru producţia de gaze naturale şi energie electrică, este una din ultimele cerinţe ale Fondului Monetar Internaţional. Guvernul va vinde pachete minoritare sau strategice la societăţile energetice care ar trebui sa faca parte din coloşii Electra şi Hidroenergetica. Sunt doar două din probemele cu care se confruntă Ministerul Economiei condus de sibianul Ion Ariton. Ajuns într-o poziţie înaltă de mare responsabilitate, lui Aritn îi revine misiunea de a fi mesagerul veştilor proaste. Vom avea gaze natural mai scumpe, current electric mai mare, iar statul riscă să-şi piardă influenţa în cadrul companiilor energetic, pe modelul Petrom. "FMI e solicita reverificarea preţurilor. (...) Preţurile să fie liberalizate, şi în cursul acestui an să ne prezentăm cu o nouă forma de calcul, că sunt probleme", a declarat Ion Ariton după discuţii cu reprezentanţii FMI. El a adăugat că liberalizarea preţurilor reglementate nu înseamnă neapărat creşterea tarifelor plătite de populaţie. Anul trecut, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), instituţie care are rolul de a stabili preţurile la energie şi gaze, a anunţat că va comanda un studiu privind impactul renunţării la preţurile reglementate ale gazelor şi electricităţii. În România aproape toţi producătorii de electricitate sunt obligaţi de ANRE sa aloce o parte a producţiei pentru consumul populaţiei, la preţuri stabilite de Autoritate. De asemenea, gazele produse de OMV Petrom şi Romgaz Mediaş, au preţuri de producţie stabilite de ANRE.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Apollo

Acum 12 ani

FMI- puppet master Ariston - the puppet Prima veste buna de la Ariton cred ca e: Demisionez ma apuc sa vand seminte in piata...mare diferenta dintre ce face el acuma si ce face un nene din piata care vinde seminte nu e....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus