Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Spitalul din Agnita ar putea sa scape. Cisnadia nu prea mai are sanse

Prefectul Horaţiu Răcuciu a primit, astăzi, evaluările Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu, privind reorganizarea sistemului de sănătate publică, prin reprofilarea şi/sau comasarea unităţilor spitaliceşti aflate în administrarea autorităţilor locale şi judeţene din Sibiu, Agnita şi Cisnădie.

De asemenea, pe acelaşi subiect, la instituţie au fost primite, în scris, poziţiile Consiliului Judeţean Sibiu şi ale conducerilor spitalelor din Agnita şi Cisnădie – toate în dezacord cu propunerile Ministerului Sănătăţii, de comasare sau reprofilare a unităţilor spitaliceşti.

Din evaluarea DSP, în ce priveşte soluţia Ministerului Sănătăţii de comasare  a unor unităţi spitaliceşti cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, rezultă ca oportună doar comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie. Potrivit DSP, comasarea trebuie urmată de reorganizarea unităţii spitaliceşti nou create. În legătură cu Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda”, din analiza DSP a rezultat necesitatea continuării activităţii acestuia ca unitate cu personalitate juridică, având în vedere, în special, includerea ei în strategia europeană de sănătate mintală, care prevede dezvoltarea asistenţei psihiatrice spitaliceşti şi ambulatorii la nivelul comunităţilor şi integrarea sa cu asistenţa medicală generală, dar nu înglobarea ei în spitale generale. Din analiza DSP, mai rezultă că este oportună transformarea secţiei exterioare din Boiţa, a Spitalului de Psihiatrie, în unitate de asistenţă medico-socială.

Referitor la Spitalul Orăşenesc Agnita, raportul DSP apreciază că nu este oportună transformarea acestuia în cămin de bătrâni având în vedere, în principal: 1. cele 5 cămine şi centre pentru îngrijirea persoanelor vârstnice şi a unităţii de asistenţă medico-socială existente deja în teritoriul arondat unităţii administrative Agnita; 2. distanţele mari faţă de municipiile Sibiu şi Mediaş, care îngreunează accesul populaţiei la servicii medicale specializate.

În legătură cu Spitalul Orăşenesc Cisnădie, din evaluarea DSP rezultă propunerea reprofilării unităţii ca spital de îngrijiri de lungă durată şi ambulatorii, având responsabilitatea asistenţei pentru pacienţii cronici şi pentru cei care necesită îngrijiri zilnice în oraş şi în teritoriul administrativ arondat.

Menţionăm că DSP va trimite propunerile privind reorganizarea spitalelor sibiene la Ministerul Sănătăţii, care va lua măsurile finale, în condiţiile în care, indiferent de noile condiţii de funcţionare a spitalelor, serviciile medicale nu vor fi afectate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

alexandru

Acum 12 ani

:))))))))))) deci astia chiar vor sa distruga tot sistemul sanitar din romania.... blestemati sa fie ei si familile lor
Raspunde

sss

Acum 12 ani

Daca se desfinteaza spitalul din Agnita primul mort pe trasel Agnita -Sibiu il trecem in contul DSP Sibiu si ministrului Attila
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus