Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
3°C

De primavara, prin oras: 8.000 de arbusti, 4.000 de fire de gard viu, 50.000 de plante anuale

Reprezentanții serelor din cadrul Serviciului Parcuri şi Zone Verzi Sibiu au estimat numărul plantelor, arborilor şi arbuştilor care urmează să fie plantați în oraș în primăvară. Majoritatea provin din ”producția proprie”, cultivată peste iarnă.
În lunile martie şi aprilie vor fi plantate în zonele verzi aproximativ 4.000 de plante bienale din specii variate, anunță Primăria Sibiu. În paralel echipele de lucru ale serviciului mai sus amintit vor planta un număr de 8000 de arbuşti foioşi şi răşinoşi, dar şi aproximativ 6000 de fire de gard viu care vor fi plantate în special pe aliniamentele stradale ale principalelor străzi din oraş şi în parcuri. La solicitarea asociaţiilor de proprietari, Serviciul Parcuri şi Zone Verzi oferă gard viu  pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor.
Serele au pregătit peste 50.000 de plante anuale care vor înveseli oraşul şi care urmează să fie plantate în teren imediat de temperaturile vor creşte. În plus, peste 6000 de ghivece cu flori, în special muşcate, vor fi amplasate în luna mai pe stâlpii de pe arterele principale din oraş.

 

Comentarii

1 comentarii

alex

Acum 10 ani

si in piata mare cand pun ghivece cu flori ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus