Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cinci luni de “sprijin semnificativ de la centru"

Numirea lui Ion Ariton în funcţia de ministru al Economiei i-a încurajat pe colegii săi de partid să iasă în mass-media cu tot felul de declaraţii care mai de care mai răsunătoare. De la aplaudaci care au văzut numirea ca un moment “zero” al organizaţiei locale, până la semnale politice cum că pentru sibieni s-a deschis o nouă eră. Deputatul PD-L, Raluca Turcan, a postat atunci un comentariu pe blog în care scria ca numirea lui Ion Ariton în funcţia de ministru va însemna pentru sibieni un sprijin mai semnificativ de la centru. "Remanierea guvernamentală care s-a produs ieri a fost una semnificativă, cel puţin sub aspect cantitativ. Opţiunea mea a fost mai dură, dar remanierea este, fără discuţie, un pas înainte, un lucru bun. Iar remanierea a adus Sibiului un ministru, în persoana colegului Ion Ariton, desemnat ministru al Economiei. Şi Sibiul şi PD-L Sibiu meritau un ministru şi e bine că acum îl au. Azi Sibiul, şi PD-L Sibiu meritau un ministru şi e bine că acum îl au. Sper ca acest lucru va însemna pentru sibieni un sprijin mai semnificativ de la centru pentru diversele proiecte pe care le are judeţul. Trebuie să se cunoască faptul că avem un ministru, iar Sibiul trebuie să fie ajutat cum n-a fost niciodată până acum. E o mare responsabilitate pe umerii domnului Ariton şi stiu că va face eforturi să împlinească aşteptările - la fel de mari - care există în ceea ce-l priveşte", a mai scris, pe blog, Raluca Turcan.
De atunci Sibiul este pe punctul să piardă două spitale, fără ca ministrul Ariton să facă vreo declaraţie măcar pentru a semnala că este preocupat de această situaţie. Au făcut-o pe rând parlamentarii PNL, PD-L şi PSD. Mai puţin ministrul.
Recentele discuţii dintre democrat-liberali şi preşedintele Traian Băsescu au pus în discuţie schimbarea premierului şi a întregului Executiv. Astfel, cariera de ministru a lui Ion Ariton s-ar putea încheia după numai cinci luni de activitate. Prezent la întâlnirile democrat-liberalilor cu preşedintele, Ariton a avut o atitudine extreme de rezervată, fiind remarcat prin “muţenie”.
Presa centrală a scos la iveală însă o parte din punctele de vedere avute din Sibiu vis-à-vis de activitatea PD-L din organizaţia locală sau de la centru. "Cel mai important e ce cred alţii despre noi. Şi aş vrea să nu fie adevărat acest banc care circulă, că în 2012 cel mai mare act de curaj va fi să pui spui că eşti PDL-ist. Aş vrea să nu fie adevărat", i s-a plâns lui Traian Băsescu vicepreşedintele democrat-liberal Raluca Turcan, făcând o comparaţie între PDL şi PSD: "Mie mi-e dor să facem politică. Mi-e dor să mă întâlnesc cu colegii, să mergem în diferite locuri să facem politică. Să avem o strategie. Ne uităm la adversarii noştri, la PSD-işti, avem senzaţia unei strategii. Nouă ne lipseşte această strategie. Inclusiv la măsurile pe care le lansăm în parlament avem senzaţia continuă a unei lipse de strategii", a susţinut deputtul PD-L, Raluca Turcan la întâlnirea parlamentarilor cu preşedintele Traian Băsescu desfăşurată săptămâna trecută. "Nu se poate să avem o reformă economică, să avem nişte măsuri foarte dure şi să nu mergem în teritoriu şi să nu folosim acea portavoce, pe care o avem la dispoziţie şi mă refer la media locală. În media locală noi putem să ieşim şi să explicăm foarte bine... ", a continuat Turcan cu o posibilă trimitere la activitatea PD-L din teritoriu.
PD-L Sibiu a organizat o singură conferinţă de presă în acest an, cu ocazia prezenţei la Sibiu a fiicei preşedintelui, Elena Băsescu. Parlamentarii Cornel Ştirbeţ şi Ion Ariton nu au mai organizat o conferinţă de presă din primăvara anului trecut.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

ioio

Acum 13 ani

Pai ce conferinte de presa sa organizeze? Sa zica ce? CA sunt totalipe langa toti 3 ! Numai R T iasa in fata. Parerea mea este ca iasa de frica ca nu o sa mai fie aleasa pe Sibiu si trebuie sa candideze in Moldova unde o cunoaste fix nimeni .
Raspunde

ana

Acum 13 ani

mai bine ca nu ies inseamna ca isi fac treaba, nu stau toata ziua la prin conferinte de presa...
Raspunde

lol

Acum 13 ani

Lasati ca organizeaza Johannis conferinte de presa si pentru ei. Sasul tine conferinte de presa cat toti politicienii romani la un loc, pentru ca el se pricepe la toate, incepand cu cresterea viermilor de matase, continuand cu politica lui Obama si terminand cu tratarea fisurilor anale.
Raspunde

Dody

Acum 13 ani

@lol: imi place ce-ai scris! :-)))
Raspunde

carcots

Acum 13 ani

Jale sibieni adevatati! Ne bucuram ca avem un oltean- incapabil si penibil-cica ministru economiei.Ministru pe dracu- pupincurist cu acte in regula
Raspunde

veve

Acum 13 ani

noi i-am ales...cine sa-i dea jos?
Raspunde

profu

Acum 13 ani

penibil rau ministrul \"nostru\". nu l-am auzit pe la bucuresti dar in schimb sibiu e mare vataf. e sponsorizat de euroil si ne face iluzii cu anticoruptia. la indicatiile lui s-au schimbat profesionisti din administratie si s-au adus yesmeni.
Raspunde

Felix

Acum 13 ani

Pesedei si penelei! Scrieti mai cu spor! Hai! Stiu ca puteti! Va pupa Felix
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus